Ananasul ajuta la refacerea organismului dupa perioada iernii cand mancarurile grase si lipsite de vitamine au fost in topul preferintelor culinare.
Chiar daca este un produs care parcurge multi kilometri pana ajunge pe rafturile din magazinele autohtone, avand o amprenta mare de carbon, ananasul aduce importante aporturi de vitamine organismului. In anumite parti ale lumii, tocmai pentru efectele sale, dar si pentru cresterea in tensiva a culturilor, se culti va ananas modificat genetic sa reziste in fata conditiilor climatice si a daunatorilor. Una dintre cele mai controversate culturi modificate genetic de ananas se afla in Hawaii. Continutul de vitamine A, C si E protejeaza impotriva afectiunilor oftalmologice. Sucul proaspat de ananas ajuta la inlaturarea viermilor intestinali, luptand, totodata, si impotriva altor infectii. Ananasul inlatura greata, inclusiv pe cea provocata de miscare.
Din familia ananasului fac parte peste 1.500 de plante, dar multe dintre ele nu seamana deloc cu fructul stiut de toata lumea. Cateva varietati sunt crescute pentru aspectul interesant si frumusetea lor, ele nefiind comestibile. Sunt trei mari grupe de ananas care sunt crescute pentru consum: Spaniol, Cayenne si Queen. Fructele din cele trei grupe difera foarte mult in ceea ce priveste gustul, savoarea si aparenta. Multe dintre varietatile din grupele acestea sunt utilizate doar in localitatile unde cresc pentru ca sunt extrem de perisabile.