Attila Korodi nominalizat pentru conducerea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice

Deputatul UDMR, Attila Korodi, în vârstă de 36 de ani, a fost nominalizat pentru un nou portofoliu la Ministerul Mediului. Dacă va fi învestit acesta ar fi cel de-al treilea mandat, după cel din perioada 2007 -2008 și 11 aprilie – 27 aprilie 2012.

Vezi aici CV-ul lui Attila Korodi.

După alegerile parlamentare din noiembrie 2004 este desemnat de către UDMR pentru a ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană, coordonarea procesului de integrare europeană în domeniul protecției mediului și coordonarea managementului fondurilor europene alocate acestui domeniu (ianuarie 2005 – aprilie 2007).

Odată cu remanierea Guvernului Tăriceanu, prin realocarea ministerelor între membrii PNL și cei ai UDMR, la data de 5 aprilie 2007, Attila Korodi este numit în funcția de ministru al Mediului și Dezvoltării Durabile.

În echipa condusă de Mihai Răzvan Ungureanu, Korodi a intrat mai târziu decât ceilalți miniștri, pe locul eliberat de Laszlo Borbely. Attila Korodi a fost recomandat de imaginea sa foarte bună în interiorul UDMR și de experiența acumulată ca ministru al Mediului în primul mandat – cel din perioada anilor 2007-2008, din guvernul Tariceanu.

Attila Korodi rămâne în “istoria” Ministerului Mediului prin realizările din primul mandat, mai ales prin faptul că s-a opus proiectului Roșia Montana – motiv pentru care a fost chiar dat în judecată de investitorul străin.

Un alt merit al lui Attila Korodi este susținerea constantă a Legii Picnicului – proiect inițiat de Green Revolution și de patru oameni politici: Sulfina Barbu, Carmen Moldovan, Attila Korodi și Adriana Saftoiu.
Legea a fost aprobată de Parlamentul României după patru ani de dezbateri și controverse. Noul act normativ a fost publicat în Monitorul Oficial la data de 27 martie 2012 .

În legislatura 2008 – 2012, deputatul Attila Korodi a avut 48 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 16 propuneri legilative inițiate, 31 de interpelari și a fost semnatarul a 4 moțiuni.

Din cele 16 propuneri legilative 5 s-au concretizat în legi și anume: Proiectul  de Lege privind parteneriatele încheiate între sectoarele public și privat (Legea 178/2010), Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a IV-a – Rețeaua de localități, cu modificările și completările ulterioare  (Legea 106/2010), Proiectul de Lege privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice (Legea 84/2012), Proiectul de Lege privind desfășurarea activității de picnic (Legea 54/2012) și Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (Legea 45/2012)

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri