Aproape 2 tone de chiştoace au fost colectate selectiv şi valorificate energetic în 2020

1,7 tone de chiștoace au fost colectate selectiv și valorificate energetic în București, Constanța și Iași în anul 2020 în cadrul campaniei unei campanii dedicate.

În cadrul campaniei, fumătorii din Sectorul 3 al Capitalei și municipiile Constanța și Iași sunt invitați să arunce chiștoacele în scrumiere stradale speciale și astfel să voteze pentru lucruri inedite ca „pizza sau hamburger?”, „trezit de dimineață sau culcat târziu în noapte?”, „ochelari de soare sau ochelari de ski?”. În total, BAT a creat și instalat 700 de scrumiere stradale în cele trei orașe partenere.

Mucurile de țigară au fost colectate în recipientele stradale speciale și ridicate de operatorul de salubritate în containere de plastic cu capac și transportate la stația de sortare, de unde sunt transportate împreună cu alte deșeuri nereciclabile către fabrici de ciment în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică.

„Ne-am asumat reducerea impactului industriei noastre asupra mediului și acest lucru este evident în inițiativele din cadrul programului Alege Asumat un Oraș Curat: de la crearea infrastructurii pentru colectarea și valorificarea energetică a chiștoacelor, la programul de colectare și reciclare a versiunilor anterioare ale glo, dispozitivul dezvoltat de BAT pentru încălzirea tutunului. Le mulțumim celor care înțeleg importanța gesturilor simple, dar responsabile și suntem mândri că, împreună cu ei, am împiedicat 1,7 tone de chiștoace să ajungă pe stradă”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice, Aria Europa Centrală și de Sud din cadrul British American Tobacco.

Proiectul este o inițiativă a British American Tobacco în parteneriat cu Green Academy și Primăria Sectorului 3 al Capitalei, Primăria Municipiului Constanța și Primăria Municipiului Iași.

Potrivit BAT, valorificarea energetică a chiștoacelor este o tehnologie dezvoltată recent, cu exemple de succes în state precum Canada și Statele Unite ale Americii, dar și în câteva state din Europa precum Franța, Germania sau Marea Britanie.

Citeşte şi:

Bulgaria va construi un incinerator de deșeuri în Sofia

Ministrul Energiei: Vom elabora o strategie naţională pentru producerea de hidrogen

 

spot_img

Ultimele știri