Adevarul: Bombele ecologice din Timis au fost inchise doar pe hartie

Autoritatile timisene care nu au pus lacat pe bombele ecologice risca amenzi de sute de mii de lei. Problemele de mediu se acutizeaza odata cu recesiunea. Groapa de gunoi a Timisoarei s-a inchis acum un an, dar impactul asupra mediului este la fel de daunator.

Primaria Timisoara este, cel putin pana acum, singura administratie locala care a luat masuri concrete in acest sens, prin achizitionarea statiei de impachetare de la CET, fara a mai astepta finalizarea deponeului de la Ghizela. Societatea care a castigat licitatia de construire a deponeului este S.C. Confort S.A, iar lucrarile costa 71.978.530 de lei. Lucrarea a inceput pe banii Consiliului Judetean Timis, insa autoritatile incearca sa obtina fonduri europene prin Programul Operational Sectorial – Mediu.

Ping-pong la Parta

Lucrarile la ceea ce ar trebui sa fie deponeul ecologic de la Ghizela s-au impotmolit, iar pentru inchiderea bombei ecologice de la Sag nu s-a facut nimic pana acum. Autoritatile joaca ping-pong cu termenele de inchidere propriu.zisa a gropii si nimeni nu stie sa spuna exact care sunt etapele acestei proceduri.

Reprezentantii RETIM sustin ca au inceput deja lucrarile de inchidere, insa recunosc tacit ca nu au un plan bine stabilit. „Procedura de inchidere a gropii de gunoi de la Parta a inceput din prima zi in care nu s-au mai facut depuneri de deseuri. Inchiderea se va realiza pe baza unui proiect care face parte din Programul de gestiune integrata a deseurilor din judetul Timis, program coordonat de Consiliului Judetean Timis”, a declarat, in urma cu ceva timp pentru Adevarul de seara Timisoara, Livian Hotico, purtatorul de cuvant al societatii. Si administratia judeteana se balbaie in explicatii si nu are un raspuns concret la intrebari.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri