Zone afectate de picnic  

Printre cele mai afectate zone de activitatea de picnic se numara Padurea Verde din judetul Timis, Faget, din Cluj si padurea Paulesti din Prahova, au declarat pentru Green Report reprezentantii organizatiei Let’s Do It, Romania!.

Acestia au precizat ca, in toamna anului trecut, in numai o zi, din cele trei zone au fost incarcati peste 6.400 de saci de deseuri rezultate in urma iesirii oamenilor la aer liber.

De asemenea, imprejurimile Capitalei sunt recunoscunoscute ca a fi poli magnetici pentru “gratare”, zone verzi neamenajate pentru desfasurarea activitatii de picnic.

La fel, Valea Prahovei concureaza cu succes in clasamentul celor mai poluate zone de deseurile lasate in urma iesirilor la iarba verde.

Legea Picnicului

In acest context, presedintele Traian Basescu a promulgat saptamana trecuta Legea privind desfasurarea activitatii de picnic, initiata de Asociatia Green Revolution. Actul normativ vizeaza amenajarea de spatii special destinate picnicului si reglementeaza conduta participantului la acesta activitate.

Stefan Buciuc, presedintele Let’s Do It, Romania!, a precizat ca organizatia pe care o conduce considera oportuna implementarea noilor reglementari.

“Suntem cu siguranta suporterii aplicarii Legii Picnicului in Romania si ne-am bucurat sa auzim ca o astfel de initiativa a fost promulgata. Cei peste 500.000 de voluntari care au participat la cele doua actiuni Let’s Do It, Romania! ne indreptatesc sa credem ca locuitorii Romaniei isi doresc o astfel de lege si vor sa traiasca intr-o tara mai civilizata si responsabila, in care oamenilor le pasa, iar autoritatile contribuie la instaurarea normalitatii”, a spus seful ONG-ului.

Registrul National al Deseurilor

Acesta a adaugat ca organizatia pe care o conduce a dezvoltat o platforma on line prin intermediul careia orice va putea posta detalii referitoare la zonele afectate de deseuri.

“In acest an vom lansa o platfoma on line denumita Registrul National al Deseurilor, care va veni in sprijinul implementarii noii Legi a Picnicului. Astfel, cu ajutorul platformei, cetateanul introduce detaliile zonelor cu deseuri folosind un smartphone sau website-ul proiectului”, a mentionat Buciuc.

Astfel, se poate stabili o prioritizare a zonelor afectate de deseuri, in vederea sesizarii catre autoritati. Ulterior, se va putea urmari stadiul fiecarei sesizari in parte.

Gabriel Botezatu

Foto: Let’s Do It, Romania!

Citeste si:

Legea Picnicului a fost promulgata

Oprescu: 1 Mai, cu zone de picnic

Legea Picnicului – greul abia acum incepe

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri