Societatea Servicii Publice SA din Tulcea a continuat, marti, actiunea de strangere a deseurilor, dupa ce, cu o zi in urma, activitatea a fost sistata, din cauza inexistentei unui spatiu de depozitare, anunta Agerpes.
Directorul societatii Servicii Publice SA, Cezar Jipa, a declarat ca deseurile menajere stranse din municipiu sunt transportate la Depozitul Zonal Ecologic al societatii Ecorec SA din Bucuresti.
"Din punctul nostru de vedere, nu exista nicio problema in activitatea de salubrizare a orasului", a afirmat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. In cursul zilei de luni, activitatea de salubrizare a fost sistata, conform declaratiei directorului societatii Servicii Publice SA, dupa ce societatea Ecorec SA care administreaza si depozitul neconform de deseuri de la marginea municipiului a anuntat oprirea activitatii.
Primaria municipiului a solicitat, luni, Agentiei de Protectie a Mediului Tulcea realizarea unei verificari a cerintelor impuse de autorizatia integrata de mediu acordata in octombrie 2008 Depozitului Zonal Ecologic, controlul urmand sa aiba loc in perioada 23-27 martie. Pentru depozitarea deseurilor in groapa care s-a inchis luni, societatea Servicii Publice SA, al carei unic actionar este Consiliul Local municipal Tulcea platea 10 lei pe tona de deseuri, tariful practicat in Depozitul Zonal Ecologic putand ajunge la 15 euro pe tona de deseuri.
Conform informatiilor furnizate de societatea Servicii Publice SA, in primele doua luni ale acestui an de la populatia municipiului si agentii economici s-au colectat 16.079,25 de tone de deseuri. Depozitul Ecologic Zonal a fost inaugurat in aprilie 2008 si are autorizatie integrata de mediu din octombrie 2008, societatea Ecorec SA din Bucuresti avand contract de administrare pentru acest depozit pentru o perioada de 20 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 10 ani.