Toate şcolile din Sectorul 1 vor avea un program de colectare selectivă a plasticului

Toate şcolile din Sectorul 1 vor avea un program de colectare selectivă a plasticului, în urma unui parteneriat încheiat cu ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului, potrivit unui mesaj al primarului Clotilde Armand postat pe pagina de Facebook.

Foto: Tanvi Sharma – Unsplash

„Primăria Sectorului 1 se alătură programului de educare a tinerilor din şcoli în vederea selectării deşeurilor şi a plasticului. Astăzi am semnat acordul de colaborare cu ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului. Acordul constă în asigurarea unei infrastructuri sustenabile de colectare selectivă a deşeurilor din şcolile gimnaziale şi din licee”, a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, edilul Sectorului 1.

Clotilde Armand subliniază că „educaţia colectării selective începe acasă şi trebuie să continue în sălile de clasă”.

„Suntem încrezători că împreună vom reuşi să educăm o bună parte din elevi şi din părinţi în spiritul responsabil faţă de mediu şi faţă de comunitate. Viitorul se află în educaţia tinerilor de astăzi, iar noi am promis un sector mai curat, un sector mai educat şi mai atent cu mediul înconjurător”, a adăugat primarul.

Aceasta nu e prima iniţiativă de colectare separată a deşeurilor în şcoli. De curând, Primăria Braşov a anunţat că va implementa programului ASAP de colectare selectivă a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din oraș, în timp ce Primăria Sectorului 6 din Capitală a anunţat că va intorduce un program pilot cu acelaşi scop.

ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de The Institute și susținut de Lidl România.

Pentru desfășurarea programului de colectare selectivă în școli, ASAP România a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Consiliul Elevilor și GreenPoint Management.

Citeşte şi:

Amenzi de 2 milioane de lei aplicate de Garda Națională de Mediu, la nivelul Capitalei, pentru calitatea aerului și gestionarea deșeurilor
Ciupercile care s-ar hrăni cu plastic, proiectul câștigător al REplasticHack România
spot_img

Ultimele știri