The Art of Waste – festival de eco teatru pentru adolescenţi

Tinerii între 14 și 19 ani pot participa la competiția The Art of Waste cu o piesă de teatru despre o problemă de mediu. Juriul va alege 10 piese care vor fi prezentate în fața publicului în cadrul festivalului cu același nume.

The Art of Waste, festivalul de eco teatru pentru adolescenţi organizat de Asociaţia Alucro, invită elevii de la clasele IX-XII să devină voci ale unor probleme de mediu (schimbări climatice, reciclare, risipă de hrană, poluare etc), prin intermediul teatrului. Pentru a se înscrie în competiţia festivalului, elevii între 14 și 19 ani trebuie să identifice o problemă de mediu, să scrie scenariul unei piese de teatru al cărui subiect să aibă legătură cu problema identificată şi să se pregătească pentru o reprezentaţie care va avea loc în faţa unui juriu.

Înscrierea în competiţie se poate face până la data de 6 octombrie 2019, prin completarea unui formular electronic care să însoţească scenariul pregătit, alături de o înregistrare video de maximum cinci minute cu reprezentaţia piesei de teatru.

La finalul perioadei de înscriere, un juriu format din actori şi specialişti în arta teatrală va evalua toate scenariile trimise şi va alege maximum 10 piese de teatru care vor avea câte o reprezentaţie în faţa membrilor juriului şi a publicului intersat să ia parte la festivalul din data de 3 noiembrie 2019.

Din juriu fac parte: Monica Davidescu, Tania Popa, Andreas Petrescu şi Julieta Georoiu.

Calendarul festivalului:

 Termen limită înscriere scenarii: 6 octombrie 2019;
 Evaluarea scenariilor trimise şi alegerea finaliştilor: 7- 10 octombrie 2019;
 Anunţarea pieselor selectate pentru festival: 11 octombrie 2019;
 Perioadă desfăşurare festival (sustinerea reprezentaţiilor): 3 noiembrie 2019

Premii:

 Premiul juriului pentru cea mai bună piesă – 2000 lei. Piesa câştigătoare va fi pusa în scenă în cadrul unei gale de premiere organizată de Asociaţia Alucro;
 Premiile pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor în rol principal – 600 de lei şi un curs de actorie de 4 luni;
 Premiile pentru cea mai bună actriţă și cel mai bun actor în rol în rol secundar – 500 lei şi produse în valoare de 125 euro;
 Premiul pentru cel mai bun scenariu și premiul pentru cea mai bună regie – un voucher de servicii turistice în valoare de 500 lei oferit;
 Premiul pentru scenografie şi costume – 500 lei;
 Premiul publicului – pe baza voturilor publicului din sală– 500 lei.

Regulamentul oficial al festivalului este disponibil pe site-ul www.everycancounts.ro, program dedicat colectării selective a dozelor din aluminiu.

Festivalul se desfăşoară în parteneriat cu Penny România, GreenPoint Management, Can Pack Recycling, B-Tour, Victory of Art, Centrul European Cultural şi de tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti.

„Iubesc viaţa. Iubesc oamenii. Iubesc teatrul. Mă implic în tot ce înseamnă dezvoltarea şi educaţia tinerilor pentru că formarea lor într-un mod frumos şi bun înseamnă speranţa umanităţii. Mă bucur când pot ca, prin teatru, să formez oameni frumoşi, să transmit un mesaj, să particip cumva la o lume mai bună. Ecologia este una din temele care mă preocupă. Mă preocupă pentru viaţa mea, dar mai ales pentru viaţa copiilor mei şi, implicit, viaţa celor care vor urma”, a declarat Julieta Georoiu, membră a juriului.  

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri