Cea mai mare companie de salubritate din SUA a încetat să mai exporte deșeuri de plastic în alte țări

Waste Management, cea mai mare companie de salubritate din SUA a încetat să mai exporte deșeuri de plastic în alte țări. Greenpeace a confirmat schimbarea politicii, care a intrat în vigoare în august, considerând-o „decizia corectă”.

De asemenea, mai multe alte companii mari de salubritate au spus că nu vor exporta materiale plastice.

„Companiile nu ar trebui să exporte deșeuri de plastic în alte țări pentru a ne curăța mizeria”, a declarat John Hocevar, directorul campaniei pentru oceane al Greenpeace USA, într-o declarație. „SUA descarcă materialul plastic în țările cu o gestionare deficitară a deșeurilor, în speranța de a ne alunga criza de poluare din vedere, dar acest lucru nu face decât să predea sarcina către alții care nu au capacitatea de îi face față.”

Această mișcare vine după ce presa a semnalat timp de luni de zile că națiunile înstărite trimiteau reciclabile de calitate scăzută în străinătate în loc să le prelucreze acasă, unde costurile de exploatare sunt mai mari și există standarde mai ridicate pentru conservarea mediului și practicile muncii.

Malaezia a devenit principalul importator mondial de resturi de plastic, după ce China și-a închis porțile. Anterior, China a cumpărat și prelucrat aproape jumătate din deșeurile reciclabile ale lumii, dar această ţară a întrerupt în mare parte această politică la sfârșitul anului 2017. În urma interzicerii deșeurilor din China, țările din sud-estul Asiei au fost inundate cu plastic străin, unele importate ilegal și prea murdar pentru a fi reciclat.

Canada își ia înapoi gunoiul trimis în Filipine acum șase ani

Waste Management Inc. a citat îngrijorări de mediu similare în declarația sa oficială privind schimbarea politicii sale de export de plastic.

„Odată cu interdicția Chinei de a importa, plasticul de pe tot globul a început să se mute într-o varietate de țări care nu sunt bine echipate pentru a manipula materialul, sporind probabilitatea ca mai multe materiale plastice să intre în râuri, căi navigabile și oceane”, se arată în declarația companiei.

Compania a menționat că în 2019 a trimis aproape un sfert din deşeurile reciclabile din material plastic în străinătate.

Un raport al Plastic Pollution Coalition a arătat că SUA exportau 429 containere pe zi, în timp ce majoritatea țărilor care primeau deșeurile nu erau echipate pentru a face față volumului.

SUA încă exportă peste un milion de tone de deșeuri de plastic pe an, potrivit unei analize a publicaţiei The Guardian publicate în iunie.

Potrivit Forumului Economic Mondial, producția de plastic se va dubla în următorii 20 de ani şi va continua să fie o problemă dacă nu reducem utilizarea acestuia.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri