Studentii chinezi scot speciile rare din meniul restaurantelor

Pe masura ce speciile devin tot mai rare, un grup de studenti din China a inceput sa faca demersuri pentru a schimba obiceiurile locale, care includ consumarea acestor animale si folosirea lor in scopuri terapeutice, potrivit The Guardian.

Broasca testoasa este un leac pentru cancer, carnea de crocodil amelioreaza simptomele astmului, pangolinul regleaza menstruatia si veninul scorpionilor ajuta victimele atacurilor vasculare. Toate acestea sunt leacuri traditionale in China, insa animalele folosite in tratamente sunt pe cale de disparitie. Multe dintre ele se afla si pe meniul restaurantelor din sudul Chinei, unde sunt considerate delicatese.

Miscarea conservationista nonguvernamentala formata din studenti a inceput sa monitorizeze piatele si restaurantele, verificand vanzarile de animale pe cale de disparitie si incercand sa schimbe obiceiurile consumatorilor. Membrii organizatiei spun ca incearca sa impace atat principiile culturii in care au crescut si preocuparile legate de mediu pe care au ajuns sa le cunoasca la scoala sau pe internet.

Unul dintre grupurile organizatiei se ocupa cu slavarea broastelor testoase, folosite pe scara larga in supa chinezilor. “Lumea nu este de acord cu activitatea noastra. Ei considera ca broastele testoase sunt animale mici care sunt bune numai in mancare. Aproape nimeni din Guangzhou nu constientizeaza ca aici este centrul comertului ilegal cu animale protejate de lege”, a declarat Luo Xinmei, un student din provincia Guangzhou.

Conservationistii sustin ca politia nu poate rezolva pe cont propriu aceasta problema si ca trebuie sa ii convinga mai intai pe consumatori sa renunte la preparatele exotice. Aceasta va fi o sarcina dificila, avand in vedere ca pietele chineze sunt pline de comercianti care vand asemenea animale la preturi piperate si de restaurante care isi imbie clientii cu retete pe baza de pangolin, serpi si crocodili. 

spot_img

Ultimele știri