Reteaua ariilor protejate de la Marea Neagra, proiect finantat de Uniunea Europeana

ONG Mare Nostrum, alaturi de The Black Sea NGO Network din Varna, Bulgaria, si parteneri din patru tari de la Marea Neagra, a inceput implementarea proiectului "Reteaua Ariilor Protejate de la Marea Neagra", finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013, se arata intr-un comunicat

Proiectul include activitati asociate cu gestionarea si conservarea teritoriilor protejate, la nivel regional. Debutul sau este o buna oportunitate de a aminti publicului de recenta Zi Internationala a Marii Negre, sarbatorita pentru a cincisprezecea oara in acest an, la data de 31 octombrie, si, de asemenea, de a aminti faptul ca protejarea mediului marin si de coasta ramane una dintre provocarile principale.

Proiectul prevede stabilirea unor trasee interpretative in rezervatii naturale, parcuri si alte teritorii protejate, descrierea resurselor naturale, geografice si culturale de-a lungul rutelor, instruire si schimb de expertiza si bune practici la nivel national si regional, precum si activitati de constientizare si implicare a comunitatilor locale. Proiectul poate deveni un punct de plecare pentru crearea unei retele regionale de arii protejate.
Participantii la proiect sunt 5 organizatii neguvernamentale din bazinul Marii Negre, din Bulgaria, Ucraina, Moldova, Georgia si Romania. Durata proiectului este de doi ani, iar costul total este de 396.912 EUR.

Scopul proiectului este constientizarea, intelegerea si responsabilizarea legate de problemele din zona de coasta, incluzand activitatea umana si efectele ei. De asemenea, el poate ajuta persoanele din comunitatile regionale sa inceapa sa gandeasca "ecologist" sau, mai concret, sa utilizeze mai bine oportunitatile pentru protejarea biodiversitatii, prin intermediul gestionarii ariilor protejate.

Ideea proiectului este centrata pe introducerea activitatile de constientizare in parcuri naturale sau arii protejate (in functie de conditiile specifice fiecarei tari), care pot contribui la gestionarea durabila a teritoriilor protejate.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Ziua Internationala a Marii Negre, sarbatorita de elevii din Rezervatia Delta Dunarii

Marea Neagra, sub lupa

O noua strategie pentru mentinerea stocurilor de peste in Marea Neagra

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri