Insolventa Hidroelectrica, optiunea „nucleara”

Insolventa Hidroelectrica este privita de Greg Konieczny (foto), manager de fond al Fondului Proprietatea, ca o optiune „nucleara” pentru redresarea companiei.

“Nu suntem fericiti cu acest lucru, pentru ca suntem de parere ca este optiunea “nucleara” pentru a rezolva problema de lichiditate a companiei. Suntem foarte afectati. Pentru noi, e important sa ne asiguram ca procesul de insolventa merge lin si suntem gata sa cooperam cu administratorii. De asemenea, vrem ca acest proces sa ia sfarsit cat mai repede cu putinta si, speram, in urma lui, Hidroelectrica sa devina o companie mult mai puternica”, a declarat Konieczny. “Nu vom sustine nicio vanzare de active de catre administratorii temporari. Credem ca, in cazul in care compania hotaraste sa vanda active, aceasta decizie ar trebui sa fie luata – speram, la acea data – de managerii profesionisti.”

Referindu-se la votul din Consiliul de Administratie al Hidroelectrica, managerul de fond al Fondului Proprietatea a precizata ca membrii consiliilor nu au fost mandatati si ca acestia isi folosesc propria experienta si propriile cunostinte cand iau decizii in cadrul consiliului.

„Toti membrii consiliului sunt numiti de adunarea actionarilor, nu de actionari individuali. Mandatul lor este pentru compania la care sunt membri ai consiliului, si nu raporteaza actionarilor individuali. Toti acesti membri ai consiliilor au o responsabilitate fata de companie si sunt obligati sa pastreze confidentiale lucrarile consiliului, inclusiv votul. Din aceasta cauza, noi am aflat despre vot luni, nu vineri”, a mai spus Konieczny.

Hidroelectrica a hotarat in sedinta Consiliului de Administratie din 15 iunie 2012 sa inainteze Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in procedura generala a insolventei, in scopul reorganizarii activitatii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat in conditiile legii 85/2006, la finalizarea caruia societatea sa iasa din procedura insolventei si sa isi continue activitatea comerciala fara supravegherea autoritatiii judecatoresti.

"Dorim sa asiguram si pe aceasta cale toti partenerii nostri comerciali, clienti, furnizori si institutii financiare de derularea in continuare a tuturor contractelor in conditii de eficienta, transparenta si legalitate, urmarind cresterea si exploatarea in siguranta a capacitatilor de productie concomitent cu pastrarea locurilor de munca pentru cei peste 5.000 de angajati si imbunatatirea indicatorilor financiar contabili ai companiei", a declarat atunci Remus Vulpescu, presedinte al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica.

Capitalul social al Hidroelectrica este detinut de statul roman prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in proportie de 80,0561% si de Fondul Proprietatea in proportie de 19,9439%.

Foto: zf.ro

Citeste:

Peste 6 milioane de euro din CV pentru Hidroelectrica 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri