Rombat Bistrita va incepe productia de baterii destinate masinilor micro-hibrid in luna iunie a acestui an, acumulatorii fiind destinati in prima faza pietei after market, a declarat, pentru Green Report, directorul general al companiei, Ioan Repede.
Este vorba de acumulatori pentru automobile micro-hibrid 1 (masini echipate cu sistem Start/Stop) si micro-hibrid 2 (masini echipate cu sistem Start/Stop in asociere cu un sistem de recuperare a energiei la franare).
“Anul trecut am realizat teste pentru bateriile de micro-hibride, iar in urma rezultatelor bune am decis ca vom incepe in luna iunie productia noilor baterii”, a spus repezentantul companiei.
Masinile care folosesc sisteme Start/Stop si franare regenerativa realizează economii de combustibil, precum si reducerea emisiilor de CO2 cu pana la 10%.
Ioan Repede a precizat ca in acest an este vizat un volum total de 100.000 de astfel de acumulatori, insa productia va creste odata cu semnarea de noi contracte cu producatori auto, urmand sa livreze baterii si pentru echiparea masinilor in fabrica.
“In ceea ce priveste piata OEM (original equipment market), a echiparii masinilor in fabrica, avem negocieri avansate cu cu producatori auto cunoscuti, iar numele acestora vor fi anuntate la semnarea contractelor, conform principiilor negocierii”, a precizat seful Rombat.
La inceputul anului trecut, reprezentantii companiei au dat de inteles ca incepand cu 2012-2013, Rombat ar putea deveni furnizor de baterii micro-hibrid pentru Dacia si una din fabricile grupului Volkswagen.
In piata de piese auto, noile baterii se vor adresa posesorilor de masini echipate cu sisteme Start/Stop, din ce in ce mai numeroase pe piata locala.
Comparativ cu acumulatorii conventionali, bateriile pentru micro-hibrid prezinta caracteristici mai performante, functionarea optima in in stari de incarcare partiala, acceptarea si furnizarea rapida a sarcinii, capacitate crescuta de incarcare-descarcare si ciclu de viata extins.
Preturile bateriilor dedicate acestor tipuri de autovehicule va fi mai mare comparativ cu cel al acumulatorilor conventionali.
“Bateriile pentru microhibrid au o tehnologie si performante superioare bateriilor conventionale, astfel ca si pretul este ajustat corespunzator”, a mai mentionat reprezentantul Rombat.
Acesta a afirmat ca, deocamdata, compania bistriteana nu vizeaza intrarea si pe piata bateriilor pentru automobile electrice .
Rombat a încheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de peste 319 milioane lei, inregistrand o crestere de aproximativ 13% fata de anul anterior.
De asemenea, vanzarile au crescut cu 5% fata de 2010, ajungand la 2,24 de milioane de baterii.
Pentru 2012, compania si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 357 milioane de si cresterea vanzarilor cu 10%.
Foto: www.acumulatori.ro
Citeste si: