Normal
0
21
false
false
false
RO
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely, a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiul Ramnicu Valcea.
Lucrarile se vor derula pana in anul 2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si al cresterii eficientei energetice a sistemului.
Valoarea totala a proiectului este de 59.332.500 euro fara TVA, din care 29.666.250 euro finantare nerambursabilă din Fondul European de Coeziune al Uniunii Europene. Restul banilor provine din fondurile Guvernului Romaniei si din cele ale Consiliului Judetean Valcea.
Proiectul urmareste reabilitarea sistemului de incalzire din municipiul Ramnicu Valcea, in vederea reducerii poluarii aerului si a imbunatatirii eficientei energetice. Sistemul de termoficare urbana din Valcea este asigurat de S.C. CET Govora S.A. Acest procedeu foloseste, drept combustibil de baza, lignitul si reprezinta la ora actuala una dintre cele mai mari surse de poluare din judet.
Programul de modernizare va urmari reabilitarea cazanului 7 de la CET Govora, care va continua sa funcționeze pe baza de lignit si gaze naturale, dar in cadrul CET Govora se va construi si o instalatie de desulfurare, menita sa reduca emisiile de sulf in atmosfera. In paralel, va fi inlocuita reteaua de distributie prin conducte a agentului termic, astfel incat pierderile actuale de caldura, de pana la 30 la suta, sa fie reduse la cel mult 15 la suta.
Reteaua centralizata de energie termica din Ramnicu Valcea alimenteaza aproximativ 70.000 de locuitori, reprezentând 64% din populația orasului, precum si numeroase institutii publice.
Mihai Diac