Start-up-ul românesc Watto a selectat conceptul câştigător pentru viitoarea reţea de încărcare ultra-rapidă a maşinilor

Start-up-ul românesc Watto a selectat conceptul câştigător pentru viitoarea reţea de încărcare ultra-rapidă a maşinilor electrice ce ar urma să fie construită în cursul anului viitor, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

La concursul desfăşurat în luna octombrie au participat şase specialişti, arhitecţi renumiţi şi experţi în design şi proiectare, iar în final câştigător a fost desemnat proiectul prezentat de către Corvin Cristian Studio.

„Compania Watto, start-up românesc, ce are ca obiectiv să dezvolte o reţea de „benzinării” 100% electrice, atât în România, cât şi în Europa Centrală şi de Est, a finalizat recent concursul naţional de idei pentru definirea conceptului (…) Nu în ultimul rând, reţeaua Watto va fi dezvoltată, încă de la început, avându-se în vedere nevoile viitoarelor maşini autonome”, declară Daniel Pintilie, Fondator & CEO al Watto.

Conform estimărilor, în prima parte a anului viitor, start-up-ul are în plan să obţină o nouă finanţare pentru construcţia staţiilor prototip.

Staţiile Watto vor putea încărca în mai puţin de 10-12 minute 80% din baterie şi vor putea alimenta atât maşinile electrice personale, cât şi pe cele mari, comerciale.

Watto este unul dintre start-up-urile cu mare potenţial, care au atras, în acest an, o primă finanţare, din partea fondului de investiţii Early Game Ventures. Acesta a anunţat, în iunie, o investiţie de tip pre-seed, în business-ul Watto.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri