Se numara emisiile din industria vinului din Bordeaux

Consiliul Vinului din Bordeaux (CIVB) vrea sa stie de cate emisii de gaze cu efect de sera este responsabila industria vinului din aceasta regiune. In acest scop, CIVB a lansat un proiect – „Bilan Carbone” – prin intermediul caruia va masura amprenta ecologica a regiunii. Programul va dura sase luni si se va derula in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului din Franta, informeaza Environmental Leader.

Autoritatile vor sa-si faca o idee despre emisiile care rezulta din cresterea viilor, producerea vinului, imbutelierea, depozitarea si livrarea. Programul va mai analiza, de asemenea, activitatile asociate precum cele legate de personal, ambalare, tratamentele vinului si managementul deseurilor. Studiul va costa aproximativ 70.000 de dolari, a declarat Roland Feredj, presedintele CIVB.

Anul trecut, in noiembrie, a inceput prima incercare de neutralizare a amprentei ecologice a unei plantatii viticole din Franta in regiunea Medoc, Bordeaux.

O alta familie din domeniul producerii vinului, Familia Despagne, a lansat deja un proiect de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, plantand 25 de acri de floarea soarelui care va fi folosita pentru a produce combustibil pentru tractoare.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri