Schimbările climatice pun în pericol producția mondială de alimente

Accelerarea încălzirii climatice ridică numeroase semne de întrebare în privința producției agricole mondiale în deceniile următoare. Oamenii de știință consideră necesare profunde schimbări în societate pentru a putea face față acestei situații, potrivit msn.com.

BBhDwLz.img

Jerry Hatfield, director al Laboratorului național american pentru agricultură și mediu, consideră că lumea poate fi hrănita în 2050, însă, pentru că acest lucru să fie posibil, trebuie luate măsuri pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice asupra producției agricole. El a explicat, în cadrul unei prezentări la conferința American Society for the Advancement of Science (AAAS), organizată la San Jose (California), că în următorii 35 de ani producția alimentară ar trebui să se dubleze pentru a putea hrăni cele 9 miliarde de oameni ai planetei din 2050, față de cei 7 miliarde în prezent.

„Însă extremă volatilitate a precipitațiilor din marile câmpii cu culturi americane, de exemplu extinderea secetei asociată cu creșterea temperaturilor, afectează randamentele agricole, ceea ce duce la necesitatea unor acțiuni pentru scăderea efectelor încălzirii”, a spus acesta La nivel mondial, actuala capacitate de utilizare și productivitatea vor duce la degradarea solurilor.

Citește și:

Seceta pedologică moderată până la extremă va afecta suprafețe agricole extinse din România

„Iadul climatic” în 2050: inundații, furtuni și secetă extremă

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri