Nicolae Lica, bucatar-sef JW Marriott: „Recomand aceasta salata pentru ca este proaspata si de sezon. Este usoara si are un continut redus de colesterol si carbohidrati. Salata trebuie asortata cu un vin alb si poate fi servita atat la pranz, cat si la cina”.
Creveti 6/8 3 buc decorticati
Masline negre 20 gr taiate rondele
Fasole verde 20 gr fiarta
Salata mixta 20 gr spalata si uscata
Rosii Cherry 30 gr taiate sferturi
Albus de ou fiert 20 gr ras
Mustar 10 gr
Ulei de masline 20 ml
Sare 10 gr
Piper 5 gr
1. Sosul de mustar:
Se amesteca mustarul cu uleiul de masline, se adauga sare, piper si putin otet. 2. Se amesteca sosul impreuna cu toate ingredientele, exceptand crevetii, se gusta si apoi se asaza pe farfurie. Crevetii se trag la tigaie cu vin alb, sare, piper si ulei de masline pana cand se reduce toata zeama. 3. Se pun crevetii peste salata, se adauga albus de ou ras si cateva picaturi de ulei de masline.