Primul restaurant verde si in proportie de 100% organic s-a deschis la New York, informeaza ENN. Gusto Grilled Organics este localizat in Greenwich Village si serveste mancare organica inspirata din bucataria latina.
"Suntem 100% organici", a declarat argentinianul Alberto Gonzales, actionarul principal al Gusto Grilles Organic Inc. Angajatilor le este interzis sa aduca mancare care nu este organica in restaurant.
Desi restaurantul a fost deschis in urma cu zece zile fara mare publicitate, Alberto Gonzales a anuntat ca este deja foarte plin. Meniul la Gusto se schimba zilnic, de la fripturi organice, supe, pizza si salate pana la specialitati argentiniene organice.
Ingredientele organice sunt de provenienta locala pentru a limita consumul de combustibil. Portiile sunt strict cantarite pentru a ajuta lupta impotriva obezitatii, fenomen raspandit in SUA. Si sarea este naturala, iar apa este purificata cu ajutorul unei tehnologii italiene speciale.
La Gusto se vor gasi, in urmatoarele trei luni, si varietati organice de bere si vin. In prezent, clientii isi pot aduce propriul vin, dar doar daca este organic.
Toate materialele din restaurant sunt eco-friendly, majoritatea fiind biodegradabile in 90 de zile. Si mobila a fost realizata din lemn reciclat.Restaurantul foloseste becuri ecologice si produse ecologice pentru curatat.
Gusto este certificat "verde" de Asociatia Restaurantelor Verzi din Boston (GRA) si a indeplinit 22 de pasi verzi necesari pentru obtinerea certificarii.
Restaurantul va fi alimentat ,incepand de luna viitoar,e cu energie eoliana. "Va fi mai scump, dar chiar nu ne pasa. Nu ne intereseaza sa facem bani. Vrem sa ne extindem", a spus Alberto Gonzales.
Strategia proprietarilor vizeaza deschiderea a opt unitati pana la sfarsitul anului in New York, apoi in Chicago si Los Angeles. Alberto Gonzales a studiat timp de noua ani posibilitatea deschiderii unui astfel de restaurant.