Rompetrol devine membru al CONCAWE

Grupul Rompetrol este, din aceasta luna, membru al CONCAWE (Conservation of Clean Air and Water in Europe) – organizatie internationala infiintata in 1963 care cerceteaza mai multe aspecte legate de protectia mediului in domeniul produselor petroliere: calitatea combustibililor, emisiile de CO2, calitatea aerului, a apei, contaminarea solului, reziduurile, probleme legate de sanatatea si siguranta muncii, precum si responsabilitatea managementului produselor petroliere si performantele oleoductelor transnationale.

Ca urmare a acestei asocieri, Rompetrol va avea cate un reprezentant in Consiliul Stiintific, Grupul de Management si Adunarea Generala a respectivei organizatii. Aceasta recunoastere are un impact foarte mare in ceea ce priveste alinierea companiei la cele mai importante tendinte din industria de rafinare, avand in vedere ca printre membrii CONCAWE se numara companii internationale de profil cum ar fi Chevron, ConocoPhillips, ENI, PKN Orlen, Tamoil, TOTAL, etc .

CONCAWE dezvolta mai multe parteneriate si pastreaza legatura cu asociatiile industriale din domeniu si cu organizatiile internationale care au statut de observator UNECE (United Nations Economic Council for Europe), al Comisiei OSPAR ( pentru protectia mediului marin in nord-estul Atlanticului) si al WHO (World Health Organization). CONCAWE contribuie la toate initiativele relevante in domeniu ale Comisiei Europene, majoritatea companiilor petroliere cu activitati in Europa fiind membre ale acesteia.

Odata cu afilierea la CONCAWE, toate companiile care fac parte din Grupul Rompetrol vor beneficia si de asistenta pentru conformarea la Directiva europeana REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals). Ca urmare, toate substantele chimice folosite in activitatile Grupului, de la materia prima pana la benzina si motorina , sunt inregistrate si autorizate.

Directiva REACH a inlocuit o intreaga serie de regulamente si norme directive referitoare la substantele existente si la notificarea de noi substante. Elementele de baza ale REACH sunt inregistrarea si autorizarea. Dupa expirarea unor termene limita stabilite prin directiva REACH, substantele – inclusiv cele petroliere, nu mai pot fi produse sau distribuite pe piata daca nu au fost inregistrate. Conform directivei REACH, termenul pana la care trebuie finalizat acest proces de inscriere este 30 noiembrie 2010.

spot_img

Ultimele știri