Raport CSR, publicat de Parlamentul European

Parlamentul European a publicat la sfarsitul lunii ianuarie un raport despre activitatile de responsabilitate corporativa prin care contribuie la dezbaterea europeana referitoare la noua strategie a Comisiei Europene in ceea ce priveste CSR-ul, scrie responsabilitatesociala.ro. Raportul prezinta concluzia unor consultari parlamentare realizate in 2012 de Richard Howitt, raportorul Parlamentului European pe tema CSR.

Printre temele prezentate in raport se numara o analiza a noii definitii oferita de Comisia Europeana pentru CSR,  importanta de a face politicile referitoare la CSR mai transparente si mai eficiente, cat si recunoasterea si promovarea implicarii IMM-urilor in CSR.

Raportul subliniaza importanta transparentei si raportarii de sustenabilitate si incurajeaza propunerea legislativa pe care Comisia o anunta in 2011, insa “Parlamentul crede ca propunerea Comisiei trebuie sa se bazeze pe obiectivul organizatiei Integrated Reporting Council de a face raportarea integrata o norma globala pana la sfarsitul decade”.

„Identificarea unor noi piete prin produse si servicii eco”

Raportul mai cere companiilor europene „sa actioneze pentru a combate consecintele sociale ale crizei, prin crearea de locuri de munca pentru tineri, prevenirea exploatarii fortei de munca in lanturile de aprovizionare si prin identificarea de noi piete, prin produse si servicii eco si sociale„.

Comisia Europeana este invitata sa ofere un exemplu si sa raporteze asupra propriei performante de sustenabilitate, sa aiba un management etic al fondurilor de pensii si sa promoveze voluntariatul in randul prorpiilor angajati.

Raportul mai sustine intentia Comisiei de a implica investitorii, in special prin promovarea Principiilor UN pentru Investitii Responsabile si sugereaza o serie de actiuni, precum integrarea CSR in programa scolilor de business, promovarea CSR-ului in randurile intreprinderilor mici si introducerea unui control care sa asigure ca premiile in domeniul CSR raspund practicilor europene si globale”, potrivit responsabilitatesociala.ro.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri