Radarul verde: Revista presei de mediu

Titlurile zilei: La Botoșani se va construi un parc eolian de 305 MW, România și alte țări europene vor energie nucleară, Bucureștiul este codaș în topul orașelor care au infrastructură pentru biciclete, iar guvernul anunță că vom avea zone cu emisii reduse în orașe. Mai multe în articolele de mai jos.

  1. La Botoșani se construiește un parc eolian pe o suprafață de 84 de hectare. Ansamblul va avea 42 de turbine eoliene, în extravilanul comunelor Adășeni, Avrămeni, Manoleasa și Mitoc și este gândit la o capacitate totală de aproximativ 305 MW. Valoarea totală a investiției este estimată la peste 730 milioane de euro, scrie PressHub.
  2. Țările din estul Europei, printre care și România, plănuiesc să construiască cel puțin 12 centrale nucleare în valoare de 130 de miliarde de euro, pentru a produce energie nucleară în măsură să acopere o parte din nevoile lor energetice. Prima va fi pusă în funcțiune cam peste un deceniu. Citește mai mult în articolul de la G4Media
  3. Guvernul introduce în orașe zone cu nivel scăzut de emisii. Circulația autovehiculelor deținute de cetățeni și firme care nu îndeplinesc baremurile pentru noxe va fi limitată. În anumite cazuri, circulația în zonele respective va fi permisă doar după plata unei taxe, anunță Economedia.
  4. În topul orașelor cu cele mai multe piste pentru biciclete, conform indexului „Trafic, Repere, Aer și Imobiliare” (T.R.A.I), regăsim orașele: Sibiu (scor 69,3), Arad (64,5), Oradea (61,6), Miercurea Ciuc (61,3) și Reșița (58,8). Bucureștiul se află la coada clasamentului, ocupând poziția 29 (scor 36,2) în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii pentru bicicliști, arată Economedia.
  5. După ce e apa s-a infiltrat într-o mină veche de sare din localitatea Slănic Prahova, nefuncţională de peste 30 de ani, societatea Salrom a anunţat că una dintre măsurile dispuse a fost pomparea apei acumulate în apele pârâului Slănic. Salrom a motivat că „instituţiile abilitate au precizat că este acceptabil un debit de evacuare de 25l/s în condiţiile actuale ale debitului cursului de apă”. Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că acțiunea Salrom este un „dezastru pentru natură și comunitate.” Detalii suplimentare în articolul de pe G4Media.
  6. Estimările experților cu privire la încălzirea globală sunt îngrijorătoare. Peste câteva zeci de ani, în București va fi cu 7,7 grade celsius mai cald vara și 5,8 grade celsius mai cald iarna, anunță. Știrile ProTV.
  7. Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino au descoperit tânțari care transmit infecția West Nile în 4 sectoare ale capitalei. Temperaturile ridicate, urmate de ploi favorizează apariția acestora. Primăria Capitalei a intensificat tratamentele împotriva insectelor, transmite Știrile Protv.
  8. În localitatea Ocolna, județul Dolj au ars luni 60 de hectare de miriște și vegetație uscată. Cauza izbucnirii nu a fost stabilită încă, scrie AGERPRES.
spot_img

Ultimele știri