Viata libera Galati: Numai 13 firme pot colecta deseuri periculoase

Potrivit legislatiei de Mediu, nu toate deseurile pot fi aruncate la container si apoi la groapa de gunoi. Unele produse – cum sunt bateriile auto, uleiurile auto, resturile de solventi si vopseluri, filtrelele de ulei si de motorina, resturile de pesticide, ambalajele in care au fost substante periculoase etc – trebuie predate firmelor specializate. In caz contrar, persoanele gasite vinovate risca amenzi foarte mari, de pana la 1 miliard de lei vechi!

Potrivit autorizarilor emise de autoritatile galatene de Mediu, numai 13 firme din judetul nostru au dreptul sa colecteze deseuri periculoase in vederea neutralizarii. Va prezentam, in cele ce urmeaza, numele acestor firme precum si adresele unde galatenii pot duce deseurile pe care, potrivit legii, sunt obligati sa le predea unor firme specializate.

Baterii auto, uleiuri, solventi, filtre si alte deseuri periculoase primesc urmatoarele opt firme, in 14 puncte de colectare:
– Sator SRL (puncte pe str. Tecuci nr 119 si str. Portului nr 56);
– Sporting Impex SRL (pe str. Tunelului nr. 95-97);
– Tango SRC SRL (cu cinci puncte: str. Smardan nr. 1 si nr. 1L, str. Cetatuie nr.6, str. Frunzei nr. 47 si pe Drumul de centura);
– Remat SA (Calea Prutului nr. 53 si str. Vezuviului nr. 52-64);
– Iricad SRl (comuna Vanatori);
– Lubricher SRL (Drumul Viilor nr. 4);
– Remat Scholtz SA (str. Bazinul Nou nr. 83);
– Tabi Impex SRL (str. Sucevei nr. 4).

Cinci firme sunt autorizate pentru a colecta si transporta deseuri medicale:
– Serac SRL (str. Constructorilor nr. 18);
– Darconing SRL (str. Constructorilor nr. 14);
– Servtransmed SRL (str. 1 Decembrie 1918 nr. 21);
– Eco Fire Sistem SRL (fara specificarea punctului de colectare);
– Urban SA (str. Basarabiei nr. 53).

In lista mai figureaza si APDM SA Galati, pentru ulei de motor, filtre, acumulatori si deseuri de santina (navale).

Niciuna dintre cele 13 firme mentionate nu este autorizata insa pentru neutralizarea (distrugerea) deseurilor periculoase, activitate pentru care trebuie sa apeleze la firmele specializate din Bucuresti sau chiar din strainatate (cum este cazul pesticidelor).

Interesant este ca la Braila exista o singura firma autorizata pentru colectarea deseurilor periculoase, la Tulcea sunt trei, iar la Focsani – 29. Asta ca sa ne comparam doar cu judetele vecine.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri