35 de producatori traditionali si eco ii asteapta in weekend pe brasoveni la a XIII-a editie a targului Slow Food „Roadele Pamantului”.
Pe 24 si 25 aprilie, intre orele 10.00-16.00, la targul din Piata Sfatului, cei interesati isi pot umple cosul de cumparaturi cu gemuri, conserve, palinca, vinuri si afinata, suc natural de mere, mezeluri si produse din carne, branzeturi traditionale, pastrav afumat la fum de cetina si pastrat in harzob de brad, mere uscate, ulei presat la rece, paine, produse apicole, turta dulce sau mozzarella de bivolita.
In acest weekend, invitatii speciali vin din Italia si Ungaria. Astfel, in afara produselor autohtone, la targ se vor pune in vanzare mezeluri, branzeturi si aperitive italienesti, carne, vin si branza frantuzesti si martipan din Ungaria.
Un produs nelipsit la targurile Slow Food din Brasov este magiunul natural de prune de Topoloveni. Potrivit organizatorilor, la inceputul acestui an, renumitul magiun a primit recunoasterea Casei Regale, producatorul sau primind titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regale a Romaniei pentru urmatorii trei ani.
Targul de produse traditionale are loc la initiativa conviviumului Slow Food Brasov si a Asociatiei „Roadele Pamantului”, impreuna cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov la sfarsitul fiecarei luni. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.