Cea de-a X-a editie a Targului de produse traditionale ‘Roadele pamantului’, dedicata sarbatorilor de iarna, va fi deschisa pana miercuri, 23 decembrie, in locatia amenajata in curtea Bibliotecii Judetene Brasov, se arata intr-un comunicat al oraganizatiei Slow Food din Brasov, citat de Agerpres.
La aceasta editie de Craciun a targului brasovean participa peste 35 producatori si artizani. Pe linga produse traditionale romanesti (caltabosi de Maramures, leber de Brasov, piftie de Sercaia, muraturi de Cluj, gemuri din Saschiz, jeleuri fara zahar si fructe de padure in miere din Cluj, palinca de Salaj, suc de mere de Jimbolia, halva si halvita de Arad), in cadrul targului exista si un colt dedicat produselor italienesti (prosciutto, branzeturi maturate de vaca, oaie si capra) selectate de la mici producatori din zona Parmei si Sardiniei.
Organizatorii de la Slow Food au mai pregatit pentru vizitatori si vin fiert, tuica fiarta, cafea organica, ceaiuri din plante, sarmale de post si din carne, biscuiti de casa, placinta cu mere sau branza, supe calde. Programul de vizitare este zilnic de la 12.00 pana la 20.00.
Foto: e-uri.ro