Romania libera Dobrogea: Turism ecologic in Delta Dunarii

Turul Deltei in canoe, care dureaza intre 7 si 14 zile, poate presupune deplasarea pe o distanta de aproximativ 20 de kilometri pe zi, canoele fiind de doua persoane, foarte stabile si usor de manevrat chiar si de cei neinitiati. "Peste 80% din program se desfasoara in aer liber.

Se innopteaza in corturi, se gateste langa corturi. Traseul se stabileste in functie de nivelul apei si mergem intotdeauna pe curentul apei, astfel incat turistilor sa le fie usor. Ideea acestor tururi este de a vizita Delta, si nu de a deranja natura, mai ales ca avem un mijloc de deplasare care este ecologic 100%", a declarat unul dintre agentii turistici care organizeaza Turul Deltei in canoe, Tiberiu Tioc. Punctul forte al programului, potrivit sursei, consta in observarea coloniilor de pasari.

Cele mai mari probleme constatate pana acum in derularea programului sunt ambarcatiunile care circula cu viteze foarte mari pe canalele Deltei si deseurile. "Alegem in special trasee care cuprind zone in care posibilitatea de a intra cu barca cu motor este foarte redusa, pentru ca in Delta Dunarii una dintre cele mai mari amenintari este reprezentata de barcile care circula necontrolat, cu viteze foarte mari. Din pacate, asta este sentimentul pe care il are turistul roman pentru Delta Dunarii. Atunci cand vine aici, pentru el este foarte important sa mearga cu viteza", a afirmat Tiberiu Tioc.

Gunoaiele, omniprezente

O a doua mare piedica in calea derularii acestui program o reprezinta gunoaiele. "Sunt tone de plastic care se vad mai ales acum, cand apa incepe sa se retraga, si este incredibil cat de multa mizerie este lasata in urma de turisti", a declarat Tiberiu Tioc.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri