Proiect de mediu, implementat in Prahova de Muzeul de Stiintele Naturii

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova a organizat, joi, o conferinta de prezentare a proiectului "Mai informati, mai constienti, mai responsabili pentru rauri curate in judetul Prahova", informeaza Agerpres.

Proiectul, implementat in parteneriat de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii si Fundatia Oamenilor de Stiinta Prahova este finantat de UE in cadrul programului PHARE 2006/018-147.01.02 "Cresterea rolului societatii civile in procesul de integrare a Romaniei, Componenta 2 – Democratie, protectia mediului, protectia consumatorului, dialog social, aspecte de gen si ocuparea fortei de munca".

Emilia Iancu, director al Muzeului Judetean de Stiintele Naturii, a declarat ca proiectul are ca obiectiv "cresterea transparentei in procesul de luare a deciziilor a autoritatilor locale din Ploiesti, Busteni, Sinaia, Campina, Maneciu, Valenii de Munte, Boldesti-Scaieni si Bucov, in privinta apelor curgatoare, ale caror cursuri se afla in ariile administrate de acestea, si implicarea societatii civile in protejarea naturii si crearea unui mediu sanatos in judetul Prahova".

Costul total eligibil al proiectului, care se va derula pana in octombrie, este de 53.525 de euro, din care finantarea europeana este de 48.000 euro, restul sumei fiind asigurat in parteneriat de Muzeul Judetean de Stiintele Naturii si Fundatia Oamenilor de Stiinta Prahova.

Principalele activitati derulate in cadrul proiectului se refera la: constituirea unui grup de lucru judetean alcatuit din reprezentanti ai ONG, lideri informali, reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor de mediu; organizarea unei campanii de atragere si motivare a voluntarilor care vor deveni multiplicatori de informatie de mediu; desfasurarea unor actiuni de ecologizare a raurilor Prahova si Teleajen, etc.

Grupurile tinta vizate sunt peste 2.500 de cetateni din localitatile incluse in proiect, 2.000 de turisti aflati in vacanta in Busteni, Sinaia si Cheia, 55 de reprezentanti ai autoritatilor locale si ai ONG, precum si elevi si profesori din scolile aflate pe raza localitatilor cuprinse in proiect.

La incheierea lui se va organiza un simpozion intitulat "Ape curate pentru binele comunitatii", in cadrul caruia vor fi prezentate rezultatele si pasii de urmat in acest domeniu. Toate informatiile obtinute in urma derularii proiectului vor fi puse la dispozitia institutiilor interesate in vederea popularizarii lor in randul altor specialisti in informare si consiliere, dovedindu-se astfel un exemplu de buna practica.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri