Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Presedintele francez cere masuri mai drastice de combatere a incalzirii globale

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a facut apel la toate marile economii ca acestea sa actioneze mai rapid in combaterea incalzirii globale, spunand ca noile probe stiintifice au confirmat „cele mai sumbre scenarii”, informeaza Reuters.

Sarkozy a participat la discutiile pe tema schimbarilor climatice care s-au tinut intre cele 17 natiuni responsabile pentru 80% din emisiile de gaze cu efect de sera spunand ca natiunile dezvoltate ar trebui sa indrepte axarea asupra emisiilor de gaze cu efect de sera asupra minimalizarii impacturilor precum secetele, inundatiile si crestera nivelului marilor.

Nu s-a referit direct la planul prezentat de presedintele american George W. Bush care a pus o limita a cresterii emisiilor pana in 2025. Planul a fost criticat de multi aliati ai SUA ca fiind foarte slab, multe dintre tarile dezvoltate au inceput inca din 1990 o reducere a emisiilor.

„As vrea sa va transmit un simplu mesaj: situatia este urgenta, iar aceasta urgenta trebuie sa ne determine pe fiecare dintre noi sa trecem peste reactiile noastre defensive oricat de legitime ar fi acestea”, a spus Sarkozy.
„Vestile proaste continua sa apara. Modelele stiintifice si observatiile empirice indica faptul ca evenimentele in curs de desfasurare confirma acum ’cele mai sumbre scenarii’ ale expertilor", a spus acesta.

Discutiile de la Paris incearca sa geseasca o solutie comuna pentru tari, printre care si Statele Unite (SUA), China si Rusia din cadrul Uniunii Europene (UE) si India, de stabilire a unui nou tratat pana la sfarsitul anului 2009 de combatere a incalzirii globale.

Prin aceste discutii se intentioneaza stabilirea unor tinte comune pana la sfarsitul anului 2008 care sa contribuie la tratatul succesiv al Protocolului Kyoto din 2013.

Bush’s goal of capping emissions only in 2025 would make such a goal hard to agree at the Group of Eight industrial nations’ summit in Japan in July and related meetings with developing nations, delegates said.

Tinta lui Bush de a opri emisiile abia in 2025 ar fi foarte greu de acceptat de catre summitul de la Japonia al Grupului celor 8 natiuni industriale din iulie si de mitingurile pe aceasta tema dintre tarile in curs de dezvoltare, arata delegatii.

„Emisiile pe cap de locuitor din tarile dezvoltate trebuie sa scada si trebuie sa scada rapid”, a spus Sarkozy. Statele Unite si China sunt cei mai mari emitatori de gaze cu efect de sera dar emisiile pe cap de locuitor ale SUA sunt de patru ori mai mari decat cele din China.

He said that he would soon propose a global partnership for food and agriculture to help resolve food crises in developing nations. France would also double its food aid budget in 2008 to almost $100 million, he said.

Presedintele francez a spus ca va propune curand un parteneriat global; pentru hrana si agricultura pentru a sprijini rezolvarea lipsei rezervelor de hrana din tarile in curs de dezvoltare. Franta si-ar dubla, de asemenea, si bugetul pentru hrana in 2008 de pana la aproximativ 100 de milioane de dolari.

La conferinta de la Paris au participat Statele Unite, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Koreea de Sud, Mexic, Rusia, Australia, Indonezia si Africa de Sud. De asemenea, mai participa si Comisia Europeana, Slovenia si Natiunile Unite.

spot_img

Ultimele știri