Vestea ca din ciuperci pot fi extrase arome naturale de carne vine la momentul oportun.
Mai ales pentru organizatiile de protectie a animalelor, care lupta din rasputeri sa micsoreze consumul de carne pe glob.
Dar si pentru medici, care asociaza consumul de carne, in exces, cu un risc ridicat de cancer si boli cardiovasculare.
Aromele naturale de carne au fost obtinute de curand de oamenii de stiinta de la Universitatea din Arkansas si pot fi folosite cu succes in locul celor sintetice, gustul alimentelor fiind imbogatit considerabil, scrie “International Journal of Food Science & Technology”.
Aromele “revolutionare” satisfac gusturile tuturor carnivorilor, iar acest lucru poate avea efecte benefice in industria alimentara, descoperirea fiind considerata de cercetatori revolutionara.
“Peste 80% din aromele folosite in intreaga lume se obtin din produsi chimici, insa tendinta actuala in alimentatie se indreapta spre alimentele naturale, benefice pentru sanatate, iar, in acest caz, se impune, utilizarea aromelor naturale. Consumatorii prefera aceste arome in locul celor ce provin din chimicale”, se arata in studiul cercetatorilor de la Universitatea din Arkansas.