Industria lactatelor genereaza anual 4% din emisiile globale de dioxid de carbon, potrivit unui studiu ONU. Organizatia doreste sa se foloseasca de acest studiu pentru a adopta reforme mai intense ale acestui sector, potrivit revistei The Ecologist.
Cele mai multe emisii sunt generate in interiorul fermelor, in timp ce doar 7% reprezinta transportul. Potrivit Organizatiei pentru Alimente si Agricultura (FAO) a ONU, studiul nu include emisiile echipamentelor, cladirilor si ale activitatilor de retail.
FAO estimeaza ca, in 2006, sectorul cresterii animalelor a fost responsabil pentru 18% din gazele cu efect de sera de la nivel global. Organizatia planuieste sa lanseze studii similare despre cresterea pasarilor, vitelor si porcilor in urmatoarele 12 luni.
Emisiile industriei produselor lactate variaza de la o regiune la alta. Daca in Africa Subsahariana ele ajung pana la 7,5 kilograme de CO2 la kilogramul de lapte, cantitatea este de sapte ori mai mica in Europa de Vest si America de Nord.
Studiul ar putea fi folosit pentru a accelera transferul de tehnologie occidentala in tarile africane.