Proiectul de educatie ecologica si colectare selectiva a deseurilor, derulat sub sloganul ”Colecteaza si castigi un mediu sanatos”, a ajuns la final, in cadrul acestuia fiind’ colectate selectiv 110 tone de deseuri, o cantitate record pentru acest tip de initiative.
Fericitii castigatori ai programului sunt – locul I Scoala "Carmen Sylva" din Iasi, cu 4.560 kg de DEEE (premiul de 1.500 de euro), locul II Scoala "Nicolae Titulescu" din Cluj cu 4.194 kg de DEEE (premiul de 1.000 de euro), locul III Scoala Generala 149 Bucuresti, cu 790 kg de DEEE (premiul de 500 de euro), iar mentiunea a fost atribuita Scolii nr. 22 "Dimitrie Cantemir" din Galati, cu 260 kg de DEEE.
La evenimentul desfasurat, joi, in Capitala, scolile au prezentat campania, derulata in cadrul programului Verdis, printr-o expozitie de fotografii, postere, desene, colaje cu sfaturi de protectia mediului si informatii despre mediu.
Prezent la evenimentul de premiere, Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Eco Tic, a subliniat necesitatea programelor de educatie si informare ecologica a elevilor si importanta rolului tinerilor in schimbarea mentalitatii romanilor privind protectia mediului si revalorificarea resurselor.
"Potrivit crezului si obiectivelor asumate, Asociatia Eco Tic urmareste cu prioritate schimbarea mentalitatii populatiei fata de deseurile electronice, propunand solutii eficiente de colectare selectiva a DEEE. Proiectul Verdis, desfasurat in 20 de scoli din Romania, demonstreaza in mod clar ca tinerii se afla in linia intai in procesul de schimbare a atitudinii fata de mediul inconjurator", a spus Valentin Negoita.
Asociatiile Eco Tic si MaiMultVerde au lansat, la inceputul acestui an, programul de educatie si informare ecologica Verdis, destinat unor scoli si licee din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi. Elevii scolilor participante la program au fost incurajati sa colecteze cat mai multe deseuri electrice si electronice, precum si cantitati cat mai mari de hartie si plastic in cadrul unei competitii cu mai multe etape si cu premii in valoare totala de 8.000 de euro.
Potrivit organizatorilor, scopul programului a fost de a-i convinge pe elevii de gimnaziu si liceu de beneficiile colectarii selective si ale reciclarii deseurilor.
Fiecare scoala a avut de parcurs mai multe etape: reciclarea cat mai multor deseuri de echipamente electrice si electronice in containerele oferite de Asociatia Eco Tic, reciclarea unei cantitati cat mai mari de hartie si ambalaje de plastic, cu ajutorul unei firme de reciclare din localitate, o campanie de informare cat mai eficienta pentru populatia din localitate, fiecare scoala utilizand propriile resurse si cat mai multa creativitate.