Cercetatorii de la Gradina Zoologica din San Diego au studiat ceea ce poate fi numit „limbajul secret” al elefantilor, informeaza BBC News.
Acestia au descoperit ca femelele de elefant gestante emit sunete pe care oamenii nu le pot auzi pentru a anunta turma ca sunt pe cale sa nasca.
De asemenea, specialistii spun ca elefantii ar mai putea emite aceste sunete foarte slabe pentru a se avertiza intre ei de eventuali pradatori.
Cercetatorii au monitorizat dialogurile dintre animale care nu pot fi auzite de urechile oamenilor. Sunetele scoase de elefanti prin trompe sunt familiare multora dintre noi, insa aceste animale emit si o serie de mormaituri, care pot fi doar partial auzite de oameni deoarece doua treimi dintre acestea sunt emise la frecvente prea scazute pentru auzul uman.
Pentru a descoperi mai multe despre sunetele prea slabe emise de elefanti, echipa de cercetatori a atasat microfoane capabile sa capteze sunetele cu frecvente joase si un sistem de urmarire prin GPS de opt dintre femelele de elefanti de la gradina zoologica din San Diego. Cercetatorii vor putea apoi sa coreleze zgomotele pe care le scot elefantii cu activitatile pe care acestia le fac.
„Suntem entuziasmati sa descoperim ierarhia dintr-un grup de femele si modul in care acestea interactioneaza intre ele”, a declarat Matt Anderson, care conduce studiul. Anderson si echipa sa continua sa cerceteze pentru a descoperi mai mult despre limbajul secret al elefantilor.
Foto: BBC