Constientizarea efectelor benefice pe termen lung a utilizarii cumpatate a energiei electrice este la ora actuala subiect de discutie si temei de noi cercetari in domeniul ECO, tot mai multe companii de iluminat testand surse alternative de energie pentru un viitor mai sigur.
De cativa ani buni se tot vorbeste despre poluare intensiva, utilizarea ultimelor resurse subterane, despre activitati nocive asupra mediului inconjurator, toate din vina dezvoltarii necontrolate a tehnologiei si informatiei.
Puse in spatele nevoilor tot mai mari ale vietii contemporane, aceste neajunsuri au starnit numeroase revolte, ONG-urile si asociatiile cu caracter protectiv fiind la fel de puternice precum partidele politice, media si presa din lume. Ele isi manifesta in permanenta neajunsurile cu privire la explozia de nereguli si atrag atentia asupra viitorului incert al planetei.
Plecand din domeniul ecologiei si ajungand in domeniul designului, legatura dintre acestea este realizata de experimente si inovatii ale marilor designeri internationali care, mai nou, sunt preocupati de viitor, materiale reciclabile, energii alternative utilizate pentru incalzire, iluminare, ventilare, facand un apel mondial pentru inocularea ideii de casa ECO.
Printre acestia se inscrie si Artemide, nume de prestigiu in randul producatorilor de corpuri de iluminat destinate tuturor ramurilor arhitecturii si designului. In 2009, acestia lanseaza pe piata prima colectie in totalitate ecologica, realizata din materiale reciclabile, ce utilizeaza energia solara si care sunt independente de sursa de electricitate.
Citeste articolul in Jurnalul National