Luati de ape, craiovenii din cartierele periferice ale Craiovei striga disperati dupa ajutor. Si strazile laturalnice au nevoie de interventia utilajelor de deszapezire!
Cartierele periferice ale Craiovei sunt sub ape, uitate si ocolite de utilajele de deszapezire. Este si cazul cartierului Mofleni, situat in vecinatatea Parcului Tineretului. Daca deszapezirea s-a facut pe arterele principale, acestea fiind caile de acces catre groapa de gunoi a orasului, strazile laterale au fost uitate de Serviciul de Salubritate al primariei.
Localnicii inoata prin balti, printre sloiurile de gheata. Nu ai cum sa te feresti de „raurile“ de apa care siroiesc pe strazile Cosuna, Abatorului, Aleea Banu Stepan si se revarsa in curtile oamenilor, care au tot sunat la Salubritate. De o saptamana primesc acelasi raspuns: „Trimitem un echipaj in zona“. Ceea ce nu s-a intamplat nici dupa zapada cazuta in ultimele zile.
„Am sunat la Salubritate si nu vine nimeni. Suntem uitati de lume. Toata vara au trecut autovehiculele care au lucrat in parc. Acum nu curata gheata nici cu o lama. Nu se poate merge decat cu cizme de cauciuc. Iar daca trec doua masini se blocheaza strada“, a spus Dorel Alexandru, care locuieste pe strada Cosuna.
De aceeasi parere sunt si alti locuitori din cartier, Nicolae Motroc, Mariana Begiu, Ioana Ghindeanu, care nu mai fac fata cu lopetile.
„Eu incerc sa mai fac cu lopata un sant, sa mai dau zapada intr-o parte, dar trebuie sa vina un utilaj sa curete strada. Iar de apa…, daca nu este canalizare este dezastru. Cu masinile se merge greu. Chiar nu ne poate ajuta nimeni?“, se intreaba Nicolae Motroc.
Promisiuni
Vineri, in jurul orei 16.30, un utilaj de deszapezire a fost trimis in Mofleni, la cererile disperate ale localnicilor. „Serviciul de Salubritate al Primariei Craiova care se ocupa cu degajarea zapezii de pe arterele de acces a trimis in zona un echipament de interventie, cu scopul de a debarasa gheata si zapada de pe strazile din cartierul Mofleni“, a precizat Carmen Licu, purtator de cuvant al Primariei Craiova.
De la Compania de Apa Oltenia – aceleasi promisiuni: o vidanja care sa-i scape pe oameni de apa rezultata in urma topirii zapezii si a precipitatiilor cazute in ultima saptamana. „O vidanja a companiei va merge in cartierul respectiv pentru a interveni unde este necesar. Avem trei astfel de utilaje care actioneaza in Craiova, unde sunt situatii urgente. Este o perioada dificila, in care cetatenii solicita foarte mult interventia noastra si incercam sa facem fata“, a declarat Mihaela Chiritescu, sef Birou relatii cu publicul din cadrul CAO.