Soc pe piata gunoiului: Rosal Ecologic & Recycling System, firma familiei Prigoana, care de ani de zile se ocupa, in exclusivitate, de curatenie si de ridicat masini, a declansat procedura de faliment, fiind in insolventa. Termenul stabilit de instanta (sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti) pentru judecarea dosarului 22012/3/2010, inregistrat la data de 4 mai 2010, este 10 mai 2010.
Surse apropiate familiei Prigoana au declarat, pentru Gandul, ca Rosal nu mai poate achita facturile curente, in primul rand cele circa 300.000 de euro ce trebuie platiti, lunar, firmei Impuls Leasing, proprietara masinilor cu care Rosal colecteaza si transporta deseurile menajere si stradale din sectorul 3. In aceste conditii, Primaria sectorului 3 se pregateste de rezilierea contractului de curatenie stradala cu Rosal. Contractul existent este oricum, conform legii, caduc, dar a fost prelungit, ca si la celelalte sectoare, prin acte aditionale.
Autoritatea din domeniul achizitiilor publice (ARNMAP) a stabilit ca toate contractele de salubrizare din Capitala sunt ilegale si a cerut anularea lor si organizarea de licitatii de catre Primaria Capitalei. Primarul general Sorin Oprescu a incercat de doua ori, pana in prezent, sa aplice legea (al carei termen-limita a fost martie 2008!), dar consiliul general, dominat de PD-L, a respins proiectele de hotarari privind organizarea licitatiei pentru desemnarea firmelor de salubritate din Bucuresti. Este de mentionat ca firmele de salubritate din 4 sectoare (2, 3, 4 si 6), respectiv Supercom, Rosal, Rebu si Urban, sunt cunoscute ca apropiate de PD-L.
Telefoanele deputatului Silviu Prigoana au fost, ieri, inchise. Directorul executiv al firmei Rosal ne-a replicat: "Nu comentez!" si a inchis telefonul cand l-am rugat sa ne spuna cine poate comenta situatia firmei.
Prigoana jr. spune ca s-a cerut doar administrare judiciara
Honorius Prigoana a declarat, ieri, pentru Gandul ca Rosal Ecologic & Recycling System a fost nevoita sa ceara procedura de administrare judiciara, intrucat "firma nu poate intra in posesia sumelor mari de bani pe care le are de incasat". "E o cerere in acest sens, depusa de administratorul firmei. Vom vedea ce se va intampla si daca judecatorul va aproba procedura de administrare judiciara. In consecinta, nu e vorba de insolventa, faliment sau ceva de genul acesta", a precizat Prigoana junior.