Sase intreprinderi sociale au fost infiintate in cinci din cele opte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in urma unui proiect de dezvoltare a economiei sociale, in valoare de peste 18 milioane de lei, au anuntat, luni, in cadrul unei conferinte, reprezentantii asociatiei React.
Astfel, au fost create 150 de noi locuri de munca pentru persoane vulnerabile social (persoane cu dizabilitati si beneficiari de ajutor social) in domeniul reciclarii si prelucrarii hartiei, al serigrafiei, al reciclarii de mase plastice si in domeniul serviciilor de tip call center.
Rezultatele acestui proiect vin sa confirme inca o data angajamentul asociatiei React de a contribui la dezvoltarea durabila a comunitatilor locale. Ne propunem in perioada urmatoare sa continuam sprijinirea celor 6 intreprinderi sociale Fabrica de Bine si sa promovam capacitatea de a ocupa un loc de munca si adaptabilitatea persoanelor vulnerabile social”, a declarat Anca Stefan, managerul proiectului.
Cele sase intreprinderi sociale au fost infiintate in Bucuresti, Craiova, Piatra Neamt, Sibiu si Targoviste si au fost dotate cu utilaje specifice activitatii desfasurate mese serigrafice, prese de transfer termic, plotere, masini de caserat, embosat, stantat, biguit, instalatii de spalat si reciclat deseuri din polietilena etc.
Din cele 150 de persoane angajate, 90 sunt persoane cu dizabilitati si 60 sunt persoane care beneficiaza de ajutor social. In total mai mult de 500 de persoane au apelat la serviciile oferite de Centrele de Resurse Regionale.
Mi-as fi dorit sa oferim acestor oameni mai multe locuri de munca, insa prin program am avut un anumit target pe care l-am atins”, a declarant Valentina Serpoi, manager de resurse umane in cadrul React.
“Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale”, este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin programul operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni! si se incadreaza pe Axa prioritara 6 – Promovarea Incluziunii Sociale.
Valoarea totala a proiectului este de 18.073.582 lei, din care asistenta financiara nerambursabila insumeaza 16.698.525 lei.