6.000 de ambasadori pentru reducerea GES

Peste 6.000 de elevi, din 102 scoli, au devenut ambasadori ai consumului responsabil de resuse prin implicarea in competitia „Fabrica de aer curat”, desfasurata de Mega Image si Junior Achievement Romania.

Competitia de educatie ecologica „Fabrica de aer curat” a fost initiata tinand cont de impactul schimbarilor climatice asupra naturii si societatii, datorate in special tendintei crescatoare a emisiilor de gaze cu efect de sera, care plaseaza tara noastra peste media europeana.

Mega Image si Junior Achievement au dezvoltat acest proiect pentru a sustine educatia tinerilor pentru sustenabilitate si pentru a forma inteligenta ecologica in randul elevilor de gimnaziu.

Suntem fericiti ca in acest proiect au participat atat de multe scoli si ca peste 6.000 de copii au devenit ambasadori ai consumului responsabil de resurse. Ecologia este o componenta importanta a strategiei noastre de sustenabilitate”, a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.

Cu ajutorul studiilor realizate inainte de implementarea proiectului s-a constatat ca valoarea emisiilor de carbon ar putea fi redusa semnificativ in viitor printr-o mai buna educare a consumatorilor romani inca de pe bancile scolii, determinand schimbarea pe termen lung a unor obiceiuri de consum precum: alegerea unor aparate eficiente din punct de vedere al utilizarii energiei, a unor produse reciclabile si cu ambalaj biodegradabil, a mijloacelor de transport public sau masinilor cu consum redus de carburant.

Proiectul „Fabrica de aer curat”, parte a programului de sustenabilitate „Impreuna cu tine protejam mediul” al companiei Mega Image se concentreaza pe educatia tinerilor, a urmatoarei generatii care reprezinta un factor important atunci cand vorbim despre sustenabilitate.

Elevi si profesori de gimnaziu din 78 de localitati din toata tara si-au coagulat eforturile si au raspuns afirmativ provocarii de a participa in concursul de reducere a emisiilor de carbon prin comportament responsabil si actiuni locale cu impact real, reusind sa economiseasca in 8 saptamani 674,5 tone de CO2.

Aceasta valoare presupune o reducere de 0,7t de CO2 per capita, reprezentand 7,6% din emisiile medii anuale pe cap de locuitor din Romania (9.2t).

Pe parcursul competitiei, elevii au acumulat puncte prin derularea de actiuni responsabile acasa, in scoala si in timpul liber, devenind prieteni ai mediului inconjurator si constientizand impactul deciziilor din viata de zi cu zi asupra mediului.

De asemenea, ei au identificat impreuna cu profesorii coordonatori solutii de reducere a amprentei de carbon prin organizarea unor evenimente ecologice in cadrul carora au implicat si reprezentanti din comunitatea locala: plantarea de puieti de copac, colectarea selectiva si reciclarea deseurilor, actiuni de ecologizare a unor zone la nivel local, precum si realizarea unor diferite obiecte din materiale reciclabile.

Castigatorii competitiei Fabrica de aer curat – care au adus cea mai mare reducere totala de emisii de CO2 – au fost desemnati pe doua categorii:

 Cea mai activa clasa: profesor coordonator, Ongen Marzali de la Liceul Teoretic Murfatlar din localitatea Basarabi, judetul Constanta.

Cea mai activa scoala: Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Galati, director Monalissa Nica.

spot_img

Ultimele știri