Consiliul Judetean (CJ) Cluj a anuntat, luni, finalizarea studiului de fezabilitate al proiectului "Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Cluj", proiect care prevede ca, pana pe 16 iulie anul viitor, sa fie inchise vechile depozite si sa fie dat in folosinta noul spatiu de depozitare, informeaza Agerpres.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, a declarat, luni, ca proiectul a fost depus la Ministerul Mediului de consortiul international format din Kocks Consult GmbH, Nvironplan SA, EPEM si ROMAIR Consulting Ltd.
"Asteptam in acest moment evaluarea comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Mediului, pentru a inainta apoi proiectul spre aprobarea finantarii de catre Comisia Europeana. In aceste conditii, avand in vedere faptul ca au fost respectate termenele, avem certitudinea ca vom fi in masura si noi sa respectam termenele de deschidere a primei celule de depozitare, iar din data de 16 iulie 2010, cand este termenul de inchidere a vechilor depozite, vom putea depozita deseurile in noua locatie", a spus vicepresedintele CJ Cluj Radu Bica.
Proiectul "Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judetul Cluj" este derulat prin P.O.S. Mediu in cadrul Axei Prioritare 2, iar valoarea sa se ridica la 42,7 milioane de euro. 35 de milioane de euro reprezinta finantare europeana, iar restul de 7,7 milioane de euro va fi suportata de Ministerul Mediului si de CJ Cluj. Cel mai mare depozit de deseuri din Cluj, cel de la Pata Rat, si Cetan Dej trebuie sa fie inchise pana in 16 iulie 2010, iar depozitele de la Gherla, Campia Turzii, Huedin si Turda au ca termen de inchidere data de 16 iulie 2012.