Budinca, inamicul mediului

Budinca nu este doar o amenintare asupra taliei, ci si asupra mediului, sustine o brosura editata de Natural England, organizatie infiintata de Departamentul de Mediu, Alimentatie si Afaceri rurale al Marii Britaniei.

Consumatorii care vor sa sprijine agricultorii britanici sunt sfatuiti sa pregateasca inghetata sau biscuiti din alune din Kent sau un platou cu branza produsa in Wensleydale pentru desertul de Craciun si sa renunte la produse importate, care contribuie la incalzirea globala. Brosura are ca scop educarea britanicilor in legatura cu provenienta mancarii si despre cum pot sprijini agricultura nationala.

Brosura este sustinuta de Prue Leith, autoare a mai multor carti de bucate, care recomanda si mai multe retete care nu compromit “dorinta de a proteja animalele si natura”.

“Chiar si pentru cei care si-au dedicat viata muncind si scriind despre mancare, este deseori dificil de stiut ce mancare sa cumperi, sa gatesti si sa te bucuri de sprijinirea valorilor si de protejarea planetei, precum si sa te incadrezi in buget, in acelasi timp”, declara aceasta.

Brosura indeamna consumatorii sa renunte la budinca de Craciun, care are in compozitie numeroase produse importate, si sa se orienteze catre inghetata facuta in casa din alone din Kent, un produs local. Astfel, toti britanicii pot sprijini agricultura nationala.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri