Orașul subacvatic alimentat cu energii regenerabile

Gigantul japonez în construcții Shimizu a prezentat de curând un proiect care pare, mai degrabă, de domeniul SF-ului. Însă, Ocean Spiral sau orașul subacvatic alimentat cu energii regenerabile va prinde viață în următorii 16 ani și va adăposti 5.000 de locuitori , scrie inhabitat.com. Costurile orașului subacvatic, care va fi construit din rășini, nu din beton, se ridică la aproximativ 20 milioane de euro.

 

 

Viața de zi cu zi a celor aproximativ 5.000 de locuitori ai Ocean Spiral se va desfășura, în mare parte, într-o imensă sferă care va pluti deasupra mării sau oceanului captând lumina soarelui. Sfera care va adăposti o zonă de afaceri, case de locuit și camere de hotel, va fi susținută de o spirală care va coborî până în străfundul apelor unde va fi instalată o uzină ce va produce metan pentru a alimenta orașul cu energie, utilizând microorganismele.

Spirala conține, de asemenea, generatoare electrice care utilizează diferențele de temperatură ale mării pentru a produce energie, procesul fiind cunoscut sub denumirea de conversie a energiei termice a mării, cât și debarcadere pentru submarine. Încălzirea globală și efectele sale, cât și cutremurele sau inundațiile îi determină pe cercetători să caute soluții dintre cele mai ingenioase pentru a face posibilă supraviețuirea în conditii optime. Ocean Spiral va înlocui betonul cu rășinile care vor fi obținute folosind o imprimantă 3D. Structuri inovatoare precum acestea sunt din ce în ce mai folosite în construcții tocmai pentru a evita efectele catastrofale ale cutremurelor.

Citește și:

 2 turnuri-gigant, care filtrează simultan apa și aerul, salvează Terra de la poluare

 SeaOrbiter, versiunea maritimă a USS Enterprise

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri