Mișcarea „Salvează Solul” care atrage atenția cu privire la ritmul accelerat de degradare a terenurilor va ajunge și la București

Mișcarea „Salvează Solul” atrage atenția că 52% din solul mondial este deja degradat și că este nevoie disperată de schimbare, iar jumătate din stratul superior de sol de pe planetă a fost pierdut în ultimii 150 de ani. Mișcarea „Save Soil” va ajunge pe 21 aprilie și la București. 

Save Soil organizează un eveniment public la Arenele Romane, în București, pe 21 aprilie 2022, între orele 18:00 – 20:00 EEST, în cadrul căruia liderul Sadhguru și celebrități vor prezenta și discuta despre criza globală a solului.

Yoghinul și liderul spiritual Sadhguru s-a îmbarcat într-o călătorie de 30.000 km cu motocicleta prin Europa, Orientul Mijlociu și India, într-un efort epic de a conduce schimbarea și de a crește conștientizarea globală. Mișcarea „Salvați solul” a lui Sadhguru își propune să mobilizeze 3,5 miliarde de oameni (peste 60% din populația cu drept de vot a lumii) pentru a face din problemele ecologice o prioritate electorală în întreaga lume.

Călătoria de 100 de zile a început marți din Londra, opt membri ai membri ai Parlamentului britanic fiind prezenți la ceremonia de lansare. În cadrul acestei expediții, Sadhguru va călători prin Europa, Orientul Mijlociu și India. Începută la Londra, călătoria lui Sadhguru marchează lansarea oficială a unei mișcări globale fără precedent pentru a salva solul lumii de la degradarea catastrofală care amenință sistemele alimentare pentru întreaga omenire și pentru nenumărate specii.

În prezent, 52% din solul agricol al Pământului este deja degradat. În ritmul actual, care se înrăutățește pe zi ce trece, 90% din solul mondial va fi degradat până în 2050. Pentru a susține agricultura omenirii, conținutul organic al solului trebuie să fie de cel puțin 3%; dacă procentul de conținut organic al solului scade la mai puțin de atât, acesta începe să devină incapabil să producă alimente care să ne ofere hrana necesară. Marea Britanie se află la o distanță de 30-40 de ani de „eradicarea fundamentală a fertilității solului” în anumite părți ale țării’ (secretarul britanic pentru mediu în 2017), agricultura intensivă a făcut ca solurile arabile să piardă între 40 și 60% din conținutul lor organic. În India, pentru 62% din terenurile agricole indiene, nivelul este mai mic de 0,5%. În fiecare secundă, pierdem un hectar de sol”, se arată într-un comunicat al Mișcării „Salvează Solul.

Pe măsură ce această problemă se înrăutățește în întreaga lume, va avea un impact asupra unei serii de domenii, inclusiv:

  • Agricultura; producția de alimente ar putea scădea cu peste 40% în 20 de ani dacă sistemele nu se schimbă urgent;
  • Solul degradat este mai puțin capabil să rețină apa, ceea ce face ca riscurile de inundații să fie mult mai mari;
  • Va crește decalajul dintre bogați și săraci.

Toți oamenii de știință responsabili din lume și agențiile ONU spun clar că ne-au mai rămas 80-100 de recolte, ceea ce înseamnă aproximativ 45-50 de ani de sol agricol rămas pe planetă. Până în 2045, vom produce cu 40% mai puțină hrană decât producem în prezent, iar populația noastră va fi de 9,3 miliarde de oameni. Penuria de alimente care s-ar putea manifesta în următorii 25 de ani – consecințele acestei situații sunt de neimaginat. Războaiele civile se vor desfășura în întreaga lume odată ce va exista o penurie de alimente. Aceasta nu este lumea pe care vrem să o lăsăm în urmă pentru copiii noștri. Nu este o lume în care ați vrea să trăiți și nici o lume pe care să o lăsați în urmă pentru următoarea generație, dar exact asta facem”, a spus Sadhguru.

Mișcarea „Salvează Solul” este susținută de World Food Programme, Națiunile Unite, World Economic Forum și lideri politici și spirituali, inclusiv Dalai Lama.

Citește și: Securitate alimentară. Comisia Europeană întreprinde noi acțiuni pentru sprijinul fermierilor și consumatorilor din UE

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri