Mii de delfini ucisi anual pe coasta Japoniei

Intre 16.000 si 20.000 de delfini sunt ucisi pe coasta Japoniei pe durata sezonului de vanatoare, din octombrie pana in aprilie, in ciuda protestelor internationale, informeaza EarthTimes. Carnea de delfin este mai apoi comercializata in Japonia desi exista avertismente privind pericolul ca aceasta sa fie contaminata cu mercur.

Vanatoarea de delfini este legala, dar majoritatea populatiei nu este informata cu privire la desfasurarea acesteia. Vizitatorii parcului national din orasul pescaresc Taiji sunt tinuti departe de lagunele unde sunt prinsi si ucisi delfinii.

Delfinii sunt atrasi in lagune unde sunt capturati cu ajutorul plaselor pescaresti. Exemplarele cele mai frumoase sunt selectionate si vandute acvariilor si organizatorilor de spectacole cu delfini din lume. Potrivit lui Richard O’Barry, fost antrenor de delfini pentru serialul TV Flipper si activist in protectia mamiferelor marine din 1970, preturile pentru un exemplar pot ajunge la 200.000 de dolari.

Argumentele guvernului sunt ca traditia culinara japoneza include carnea de balene, dar ecologistii sustin ca doar 1% dintre japonezi consuma astfel de carne, si doar o minoritate dintre acestia consuma carne de delfin. Potrivit activistilor de mediu, guvernul consimte vanatorii pentru ca mamiferele consuma prea mult peste, ceea ce ar fi in detrimentul industriei alimentare japoneze.

spot_img

Ultimele știri