Micro-hidrocentralele din Parcul Dinozaurilor din Hațeg au ajuns în atenția comunității științifice internaționale

În urma mai multor demersuri (inclusiv o petiție internațională pe care au semnat-o și membri ai comunității științifice internaționale) ale biologului clujean Călin Dejeu, Ministerul Mediului a dispus efectuarea unui control legat de modul de avizare a construirii micro-hidrocentralelor de pe Râul Alb, aflate în perimetrul Geoparcului Dinozaurilor din Țara Hațegului (jud. Hunedoara), potrivit site-ului România Curată.

raul-alb-buldozer-2-800x600

Călin Dejeu a primit răspunsul ministerului la sfârșitul săptămânii trecute (vezi aici). Pe 23 februarie, tot în urma acțiunilor lui Călin Dejeu, Federația Coaliția Natura 2000 a depus o plângere prealabilă la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Hunedoara (aici).

Povestea micro-hidrocentralelor de pe Râul Alb a început cu deschiderea unei licitații în august 2012 organizată de Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Mureș. Conform lui Călin Dejeu, încă din start zona ar fi trebuit să fie protejată, pentru că reprezintă una dintre ultimele lunci sălbatice (dacă nu chiar ultima) din România în care nu există niciun drum de acces, mediul natural nefiind afectat de activitatea umană.

Citește mai multe aici.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri