KFC elimina grasimile periculoase din meniurile din SUA

KFC va inlocui uleiul partial hidrogenat pe care il folosea pentru prajirea produselor cu unul care nu contine grasimi de tip trans, periculoase pentru sanatate. De noul meniu se vor bucura clientii a 5.500 de restaurante din SUA ale lantului, informeaza „The New York Times”.

Schimbarea uleiului nu va afecta gustul produselor, a anuntat KFC. Cu toate acestea, compania va mai folosi uleiuri partial hidrogenate in biscuiti si alte deserturi, deoarece nu a gasit un inlocuitor satisfacator.

Militantii pentru sanatate publica au salutat decizia KFC, considerand ca este un pas important in eliminarea grasimilor trans din alimentatia americanilor. In prezent, orasele New York si Chicago analizeaza reglementari care ar interzice grasimile trans din meniurile restaurantelor. Multe companii alimentare au renuntat deja la acest tip de grasimi.

Numarul mare de companii care renunta la uleiurile periculoase demonstreaza industriei restaurantelor ca se poate, sustine Michael Jacobson, directorul Centrului pentru Stiinta in Interesul Public.

Grupul lui Jacobson a dat in judecata KFC in luna iunie, dorind sa forteze lantul de restaurante sa elimine grasimile partial hidrogenate, insa si-a retras plangerea dupa anuntul facut de companie.

Uleiurile partial hidrogenate contin grasimi trans, care cresc nivelul colesterolului si afecteaza sistemul circulator.
 

spot_img

Ultimele știri