Blocurile-turn ridicate peste noapte nu inceteaza sa isi faca simtita prezenta intr-o capitala sufocata.
In urma cu cateva luni, Jurnalul National relata modul in care astfel de cladiri au distrus aspectul urbanistic al orasului, dar si panza freatica a zonelor invecinate. Astfel, cladirile inalte din Piata Victoriei sau colosul de sticla de langa Biserica Armeneasca au creat numeroase probleme vecinilor. Acestia s-au trezit cu subsolurile inundate. Mai mult, betonarea a trei, maximum patru niveluri din subsol au afectat si panza freatica.
La fel s-a intamplat si in Parcul Circului. In urma lucrarilor la un cartier rezidential din zona, ale carui blocuri au fundatia de 34 de metri, au fost afectate atat panza freatica, cat si izvoarele naturale care alimentau lacul.
Oamenii din zona nu au stat cu mainile in san, depunand mai multe memorii atat la Primaria de sector, cat si la Primaria Capitalei: "Din 2007, apa lacului scade ingrijorator. Este singurul lac din Bucuresti si din imprejurimi unde cresc lotusi egipteni si flora mediteraneana. Fata de vara anului trecut, nivelul apei a scazut cu peste doi metri. Ne dorim sa salvam atat parcul, cat si lacul. Copacii de pe malul apei au inceput deja sa se usuce", au precizat in memoriu.
Cum de mai bine de doi ani nu s-a miscat nici un deget in ameliorarea calitatii Lacului Circului, am cerut si raspunsul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement: "ALPAB a convocat o intalnire cu toti factorii de decizie care ar putea sista lucrarile de epuismente de la constructia blocurilor din zona. In urma acestei dezbateri, vom cere motivat si argumentat sa se ia decizia de stopare a lucrarilor pentru scoaterea apei din pamant pana la elaborarea Studiului Hidrogeologic. ALPAB a inceput demersurile pentru obtinerea avizului de executie a unui foraj de adancime care sa alimenteze Lacul Circului indiferent de constructiile adiacente zonei".