Junior Chamber Internațional România (JCI București) anunță că plantează 5.000 de copaci în România.
Iubitorii de natură sunt invitați într-un număr cât mai mare la o acțiune care implică mișcare, socializare și plantare, o faptă bună. Sâmbătă, pe 23 martie, în Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, 5.000 de puieți de stejar vor fi plantați pentru un viitor mai verde, pentru a ajuta protecția și refacerea pădurii. Plantarea se va face în echipe.
”Plantăm aer pentru România. În fiecare an, JCI București organizează Make it Grow, un eveniment ecologic ce își propune reîmpădurirea zonelor din jurul Capitalei, precum și monitorizarea acestora printr-un program de learning & development pe termen lung. Ediția a 12-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, în intervalul 9:45-15:00”, anunță JCI București.
Pădurile oferă servicii de mediu esențiale pentru viața noastră pe pământ: produc oxigen, captează dioxidul de carbon din atmosferă, adăpostesc 80% din biodiversitate, reglează regimul hidrologic și climatul local, atenuează efectele fenomelor naturale extreme etc. Pentru a susține dezvoltarea durabilă a societății, având în vedere situația actuală, este absolut necesară creșterea nivelului de împădurire.
„În cadrul evenimentului Make It Grow, nu ne rezumăm doar la plantarea de copaci, ci îmbinăm acțiunea noastră cu cele patru arii de impact ale organizației JCI: business și antreprenoriat, dezvoltare individuală, oportunități internaționale și impactul în comunitate. Această acțiune nu numai că protejează mediul înconjurător, ci și întărește legăturile în comunitatea noastră, mobilizând oamenii pentru un scop comun și inspirându-i să acționeze pentru un viitor mai sustenabil. Este un exemplu concret al modului în care putem contribui la îmbunătățirea calității vieții în comunitatea noastră, în timp ce protejăm mediul pentru generațiile viitoare”, a spus Andreea Teodorescu, președinte JCI București.
Proiectul Make It Grow a început în 2017. Make it Grow by JCI București își propune continuarea acestui proiect în fiecare an, cu cel puțin 1 zi de plantare pe sezon, și monitorizarea parcelelor deja împădurite împreună cu Ocolul Silvic și cu ajutorul comunităților care susțin această cauză. Din 2017, prin programul Make It Grow, au fost plantați peste 20.000 de puieți, iar obiectivul îndrăzneț pentru următorii ani este plantarea unui număr de 55.555 puieți de stejar în România.
Evenimentul de plantare face parte din proiectul de reîmpădurire națională, iar stejarii plantați se vor integra în pădurea Parcului Natural Comana, județul Giurgiu, ocrotită prin lege. Stejarii plantați în alte ediții au fost doar începutul, având disponibile încă 5 hectare pentru a reconstitui o parte din pădurea seculară a parcului. Acest proiect promovează și crește nivelul responsabilității ecologice și asigură monitorizarea zonelor printr-un program de învățare și dezvoltare pe termen lung.
„Natura are nevoie de noi și este important să ne unim vocile, puterile și acțiunile pentru a crea impact. Dacă suntem mai mulți și mai implicați reușim să construim o viață așa cum ne dorim. Noi, agenția Green PR Global, suntem oricând pregătiți și credem în soluții ce aduc valoare și schimbă ceva în jurul nostru. Stă în puterea noastră, a tuturor, să dăm un semnal că am devenit conştienţi de schimbările climatice şi în România. Fiecare dintre noi este pregătit să facă acțiuni concrete în prezent pentru viitorul nostru și al generațiilor următoare. Astăzi vorbim de o plantare de 5.000 de copaci, mâine construim piste de biciclete de 100 de km în Capitală, poimâine poate fi ceva și mai mare. Orice facem pentru natură, facem pentru noi. Natura nu cere sacrificii, doar bun simț”, a declarat Mădălina Sandu, fondator Green PR Global, partener de comunicare JCI România.
Românii care doresc se pot implica și pot alege una dintre cele trei variante de participare: partener de comunicare (promovare eveniment pe canalele proprii de social media); partener strategic (suport financiar/ achiziție de copaci) sau partener logistic (participi cu bunuri sau vii cu echipa la acțiunea de plantare).
Pe lângă bucuria reconectării cu natura, companiile care se vor alătura acestui proiect vor beneficia de: impact în comunitate, activitate de teambuilding pentru angajați, poziționarea companiei ca un brand responsabil social.
Opțiuni de participare: participare la eveniment – 1 copac nominal, certificat, materiale necesare pentru plantare, instruire specializată, prânz, apă și gustări; donare copaci – puieții de stejar vor fi achiziționați, plantați și monitorizați de către voluntarii JCI Bucureşti împreună cu restul participanților.
JCI Bucureşti este prima organizaţie locală JCI înfiinţată la sfârşitul anului 2002 în România. De-a lungul timpului, membrii JCI Bucureşti au contribuit activ la înfiinţarea majorităţii organizaţiilor locale ale JCI în România. JCI îşi propune să formeze cea mai importantă comunitate de tineri lideri, întreprinzători şi manageri din România, să promoveze spiritul antreprenorial în rândul tinerilor şi să influenţeze pozitiv politicile publice.
Junior Chamber Internațional România a fost întemeiată în 2003-2004 și numără în prezent 11 organizații locale. Cu peste 250 de membri activi la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.