Informatia Zilei Satu Mare: Manifestari de Ziua Europeana a Parcurilor si Ziua Mediului

Organizate de Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare, actiunile au fost menite a sensibiliza comunitatea satmareana asupra importantei protectiei parcurilor si a spatiilor verzi in general.

13 gradinite si scoli au concurat pentru „Cel mai reusit stand”

In cadrul paradei florilor, aflata anul acesta la a doua editie, un car alegoric, simbol al evenimentului, insotit de fanfara, majorete, prescolari si scolari imbracati in costume realizate din materiale reciclabile, parinti si cadre didactice de la 20 de institutii de invatamant, reprezentanti ai unor ONG-uri de mediu si colectivul APM au defilat din fata Muzeului Judetean, pe b-dul I. C. Bratianu, in jurul parcului din Piata Libertatii. La oprire, in fata Catedralei, participantii au oferit cate o floare trecatorilor.

Circulatia in Piata Libertatii a fost sistata in intervalul orelor 10-15 si totodata, tinandu-se seama de numarul mare de participanti, a fost asigurata supravegherea de catre jandarmi.

O serie de institutii de invatamant – Gradinitele „Draga mea”, „Voinicelul”, „Gulliver”, Gradinitele cu program prelungit nr. 1, 6, 7, 13, 24 din Satu Mare, Scolile „Dariu Pop”, „Dr. Vasile Lucaciu”, „Octavian Goga”, Scolile nr. 7 si nr. 10 din Satu Mare, Teatrul Arlechino – s-au inscris la concursul „Cel mai reusit stand”. La standuri fiecare dintre ele au expus machete, obiecte, decoratiuni, desene realizate de Ziua Mondiala a Mediului.

Considerand ca toate standurile sunt deosebite, comisia compusa din Ana Otvos, inspector la Inspectoratul Scolar, Elisabeta Bekessy, director APM, si Angela Szenasi, sef serviciu la Primarie, a oferit fiecarei institutii cate o diploma de participare. Totusi, cele mai reusite standuri in contextul tematicii concursului au fost considerate cele ale Gradinitei nr. 6 si Scolii nr. 10.

Eleonora Nuszer, director la Gradinita nr. 6, ne-a precizat ca „lucrarile au fost realizate de copii din deseuri reciclabile, precum hartie, peturi, materiale textile, cu sprijinul voluntarilor din programul „Eco-scoala” si a doua florarii. Dupa participarea la parada copiii, ca si intreg colectivul de cadre didactice, au impartit pancarte si fluturasi cu mesaje educative privind ocrotirea mediului.”

Elevii de la Scoala nr. 10 – dupa cum am aflat de la Rodica Haiduc, profesoara de biologie – au confectionat flori, fluturasi si copaci din flacoane, hartie, material plastic, cutii de conserve, la orele de abilitati practice, desen, educatie tehnologica.

Instrumentisti ai Filarmonicii „Dinu Lipatti” au interpretat in parc arii din opere, dand in plus o nota de sarbatoare actiunilor, pe care atat cei mici cat si cei mari le-au considerat nu numai utile, dar si placute.

Pentru mai multe informatii viziteaza Informatia Zilei Satu Mare

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri