A inceput sesiunea StudentObike

Normal
0

false
false
false

EN-US
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Noul sezon StudentObike a fost marcat astazi la Bucuresti prin deschiderea celor doua centre de bike-sharing gratuit din incinta Universitatii Politehnica – unul la Rectorat, celalalt in complexul Leu.

La punctul de inchiriere de langa Rectorat, 50 de biciclete galbene sunt puse la dispozitia studentilor. Alte 30 de biciclete se afla in complexul Leu.

Toate bicicletele StudentObike sunt marca DHS, cu roti de 28 inch si cu o structura care si-a demonstrat fiabilitatea, in anii trecuti.

Pentru a primi o bicicleta, un solicitant trebuie sa prezinte cartea de identitate si carnetul de student.

“E pentru prima oara cand folosesc o bicicleta StudentObike. Ideea de a le oferi gratuit mi se pare foarte tare”, a declarat, pentru Green Report, Matei Alexandru, student la Inginerie Electrica.

Acesta a explicat ca este din Pitesti si ca acasa are propria bicicleta, doar ca acolo nu prea o foloseste pentru ca “fie n-am timp, fie n-am chef”.  In schimb, aici, in Bucuresti, are mai mult timp pentru plimbare pe bicicleta, inclusiv astazi: “Astept rezultatele de la examen!”, ne-a spus Matei Alexandru.

Vicerectorul Universitatii Politehnica, profesorul dr. George Darie (foto), a declarat pentru Green Report ca programul StudentObike, derulat de cativa ani, reprezinta o”reusita deplina”.

“Viata ne impinge catre sedentarism. O bicicleta e o alternativa mai buna de petrecere a timpului liber decat calculatorul”, a subliniat profesorul Darie. Potrivit acestuia, derularea programului de bike-sharing in Politehnica este favorizata si de faptul ca acest campus universitar are o suprafata de cateva zeci de hectare, in interiorul carora traficul auto este restrictionat, astfel ca biciclistii se pot deplasa in siguranta.

In schimb, pentru biciclisti, “o problema sunt insa cainii”, recunoaste vicerectorul Universitatii Politehnica.

Programul gratuit StudentObike a determinat si cresterea numarului de studenti care vin la facultate cu bicicletele proprii. De asemenea, mersul de bicicleta a inceput sa fie practicat si de cadrele didactice. Profesorul Darie ne-a spus ca, la facultatea lui, aceea de Energetica, doi profesori vin zi de zi cu bicicletele. Fenomenul nu ar fi atat de neobisnuit: “Pe cand eram student, eu am avut un profesor de 70 de ani, care venea in fiecare zi pe bicicleta”, isi aminteste George Darie.

StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor, realizat de Raiffeisen Bank si Green Revolution. Proiectul este implementat in cinci universitati, aflate in Bucuresti (doua centre), Brasov, Cluj-Napoca si Iasi. Editia 2012 a StudentObike este stimulata si de succesul demonstrat in ultimii ani. ,,Celor peste 45.000 de studenti care au folosit bicicletele StudentObike li se adauga cei 550.000 de romani care au folosit bicicletele I’Velo. Cred ca nu mai are nimeni niciun dubiu ca suntem o forta. O forta care vrea o viata mai buna in orasele Romaniei, cu un aer mai curat si cu drepturi pentru biciclisti. Tuturor celor care pedalati, va multumim!”, spune Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank.

“StudentObike se adreseaza studentilor si vizeaza responsabilizarea acestora fata de mediu. Incercam sa aratam ca putem avea o viata mai sanatoasa si un oras curat reinvatand sa folosim bicicleta. Ne propunem ca mesajul nostru sa fie transmis dincolo de studenti si le oferim posibilitatea de a alege bicicleta atat ca mijloc de transport alternativ, sanatos si prietenos cu mediu cat si ca o modalitate placuta de a face sport.
Prin implicarea si entuziasmul studentilor de a alege bicicleta ne dorim sa crestem numarul de peste 45.000 de utilizatori din anii trecuti”, explica Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 543 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor, precum si stilul de viata sanatos si eco.

Mihai Diac

Citeste si:

“Drive test” cu bicicletele I’Velo

S-a dat startul pentru a treia editie StudentObike

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri