Ministerul Afacerilor Externe a lansat o campanie destinata aprofundarii cunostintelor ecologice in randul angajatilor MAE.
Campania se intituleaza “Gandeste Verde – Actioneaza Durabil!” si are ca scop cresterea nivelului de constientizare cu privire la utilizarea rationala a resurselor, contribuind la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabila.
Debutul programului a fost ales in spiritul initiativei MAE de a se alatura, si in acest an, campaniei „Ora Pamantului”, sarbatorita la nivel mondial in data de 31 martie.
Pentru marcarea acesteia, in mod simbolic, in cladirile Centralei MAE si ale misiunilor diplomatice ale Romaniei din strainatate s-au stins aseara luminile, timp de 60 de minute, incepand cu ora 20,30.
Primul pas al programului de educatie ecologica s-a desfasurat vineri la sediul MAE din Bucuresti, prin desfasurarea unui seminar despre dezvoltarea durabila.
Seminarul a fost sustinut de reprezentanti ai Green Revolution. Obiectivul acestuia l-a constituit promovarea conceptelor de protectie a mediului si dobandirea unor cunostinte si deprinderi ecologice de catre angajatii MAE, atat la locul de munca, cat si in afara acestuia, in spiritul unei conduite responsabile fata de mediul inconjurator.
„Ne bucura initiativa Ministerului Afacerilor Externe de a derula un program special destinat conceptelor ecologice, ca o componenta esentiala a dezvoltarii durabile. Constructia unui mediu sanatos trebuie sa preocupe intreaga societate romaneasca, pornind de la cele mai inalte nivele”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.
Campania “Gandeste Verde – Actioneaza Durabil!” se desfasoara pe baza Strategiei Europene pentru Dezvoltare Durabila, precum si a Strategiei Nationale pentru Dezvoltarea Durabila a Romaniei. Campania face parte din proiectul „Fii Proactiv, Invata Permanent – Module de training pentru imbunatatirea abilitatilor personalului MAE”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA).
Potrivit Mihaelei Lixandru, ofiter de proiect in cadrul Autoritatii de Management, scopul final al Programului Operational este „crearea unei administratii publice mai eficiente si mai eficace in beneficiul socio-economic al Romaniei”.
Campania "Ora Pamantului" (Earth Hour) a fost initiata in anul 2007 in Australia, la Sydney, dezvoltandu-se an de an. La prima editie, Earth Hour a reusit sa scada consumul de energie cu 10,2 la suta, echivalent cu oprirea din mers a peste 48.000 de autovehicule.
La ultima editie, cea din anul 2011, la campanie au participat peste 1,3 miliarde de oameni.