Green letters

La intrebarea Cum poate fi imbunatatita structura emisiunii „Green Report”?, variantele propuse drept raspuns au fost:

  • Prezentarea unor povesti de succes Prezentarea solutiilor si tehnologiilor eco
  • Sfaturi practice
  • Mai multe interviuri
  • Mai multe stiri

20% dintre participantii la sondaj au spus ca emisiunea poate fi imbuna tatita prin prezentarea unor povesti de succes, 30%au optat pentru prezentarea solutiilor si tehnologiilor eco, 40% – pentru sfaturi practice, 2% au vrut mai multe interviuri, iar 8% – mai multe stiri.

Timp mai mare de difuzare

Este o emisiune folositoare, insa nu este adaptata la anumite categorii de oameni, care cred ca este in regula sa termini pachetul de tigari si sa-l arunci pe jos fara a schita vreun gest de cautare a unui cos de gunoi… Incercati mai multe reportaje in care sa le formati copiilor o educatie ecologica. De asemenea, oamenii trebuie informati periodic despre proiecte ca Rosia Montana, canalul care se construieste pe Dunare, pentru ca astfel ei vor sti cu adevarat ce se intampla si vor deveni mai responsabili. Si cred ca unei emisiuni ca aceasta i se poate acorda un timp mai mare de difuzare. (Nedelcu Steluta)

Vrem fapte, nu vorbe

In primul rand, bravos pentru faptul ca ati convins TVR sa introduca pe post o emisiune ecologica. Ar trebui sa se mearga pe ideea ca aceasta emisiune nu este destinata in special ecologistilor, ci, din contra, rolul ei este sa-i trezeasca la realitate pe cei un pic ramasi in urma cu tendintele. Si pentru ca impactul ei sa fie mai zdruncinator, cred ca ar trebui sa se accentueze FAPTELE, nu VORBELE. Mai bine imagini si filmari convinga toare de la locul faptei, decat un interviu cu un om politic si promisiunile lui. (Catalina Neagu)

De vorba cu furnizorii de electricitate

Eu vin cu sugestia prezentarii unor sfaturi pentru economisirea curentului electric prin folosirea becurilor economice, prin promovarea Earth Hour (o ora pe luna/saptamana in care sa nu folosesti curent electric), punerea sticlelor cu pa in frigider pentru a mentine temperatura constanta in el, inlocuirea electrocasnicelor vechi care incarca foarte mult fac tura, alegerea unui abonament potrivit pentru fiecare consumator discutand cu furnizorul de electricitate etc. Si consumul de apa poate sa fie pus in discutie, prin sfa tuirea
populatiei de a-si repara robinetul care picura la bucatarie sau rezervorul de la WC la care s-a defectat supapa, irosindu-se apa incontinuu. (Dragan Adina)

Educatie pentru toate etniile

Intr-o emisiune de nisa general valabila pentru toata lumea, prezentarea solutiilor si tehnologiilor eco ar avea un impact important asupra neinitiatilor in protectia mediului. Invatati-i pe toti sa fie verzi… indiferent de etnie. (Marius Valentin Saceanu)

Existenta intru imediat

Structura emisiunii este deja bine realizata: atractiva, comerciala, utila, insa ar fi bine sa cuprindeti si niste lucruri palpabile, de care oamenii sa se foloseasca propriu-zis si sa ramana marcati, sa vada, de exemplu, oameni care fac lucruri practice, sa se vada ca nu sunt doar vorbe, ci si fapte! Pe oameni ii atrag doar lucrurile pe care le pot folosi imediat! Mediatizati asta si o sa fie o emisiune cu adevarat folositoare! (Poieana {tefan Iulian)

Exemple concrete

Eu optez pentru prezentarea a cat mai multor exemple concrete, prin care sa se arate ca e foarte simplu sa protejam mediul, sa ne comportam civilizat. Eu locuiesc in Cluj-Napoca. In 2008, in cartierul meu NU se colecteaza deseurile pe categorii. Mie imi este rusine pentru asta. (Ovidiu Deac)

„Green Report” intreaba, cititorii raspund: Care ar trebui sa fie prioritatile noului primar in domeniul protectiei mediului?

40%dintre cititori vor rezolvarea problemei traficului auto, 32%- mai multe parcuri si zone verzi, 11%- reducerea consumului de apa si statii de epurare, 9%- reabilitarea termica a cla di rilor, 6%- zone pietona le/ piste pentru biciclisti. 0,6%dintre cititori au optat pen tru iluminatul stradal eficient.

Sa stam la panda!

Faceti cercetari, aflati ce nu e in regula, filmati cu camera ascunsa si faceti-i de rusine pe toti cei care isi bat joc de mediu. Eu cred ca o astfel de practica ar impulsiona super mult oamenii. Eu, una, ma ofer voluntara pentru a pandi prin orasul meu, Brasov. Oricum, va multumesc ca existati. Sper sa nu dispareti din grila de programe mult timp de-acum incolo si sa faceti revolutii dupa revolutii in protectia mediului! Multe succese! (Maria-Gabriela Ciobotaru)

„Green Report” in scoli

Cred ca trebuie sa se incerce educarea romanilor pentru a avea o atitudine ecologica. In scoala mea, Colegiul National „Al. Papiu Ilarian” Tg.-Mures, s-a inceput un proiect in acest sens, iar elevii sunt incantati. In fiecare luna, eu colectez hartie pe care o duc la scoala, de unde merge la reciclare. Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca in oras nu se colecteaza deseurile pe categorii (desi nu sunt sigura ca la inceput lumea ar face vreun efort in acest sens). Eu propun ca emisiunea sa se implice in proiectele scolilor si sa prezinte povesti de succes care sa-i influenteze pozitiv pe oameni. (Maria Cimpean)

Din nou trafic

In primul rand, consider ca problema traficului este un dezastru pentru Capitala. Am citit ca poluarea urbana, a carei cauza este traficul rutier, ridica probleme locale mai grave decat insesi schimbarile climatice. Nu de alta, dar poluarea urbana se intampla chiar in curtea noastra! (Emanuel Busuioc)

Iluminarea e prioritate

Iluminat stradal eficient este cel mai putin costisitor dintre toate celelalte si are avantajul ca aceasta investitie se a mortizeaza in timp. 2. Traficul auto, in paralel cu crearea de piste pentru biciclisti. Referitor la „mai multe pacuri si zone verzi”, eu as fi multumit sa se pastreze actualele spatii, dar sa fie ingrijite. Am vazut pe bd. Iuliu Maniu cum se uda tuia vinerea la ora 14.00 in plin soare, punand furtunul de apa direct pe ea. Macar daca se punea apa la radacina. Oricum, decat sa se ude la ora aia, mai bine lipsea. Ca sa nu mai mentionez faptul ca se incurca si circulatia. Se mai in treaba apoi de ce se usuca. Sau o gra ma da de platani plantati peste tot in aceas ta primavara, din care 30% s-au uscat. Nu e suficient doar sa se planteze, trebuie sa se asigure ca puietii respectivi se prind. (Petre)

Deseuri

Cea mai mare problema a orasului sunt deseurile solide. Mai pe scurt, orasul e sufocat de gunoa ie, iar primarul general trebuie sa-si faca din treba asta o prioritate, impreuna cu primarii de sector. Ce sa mai vorbim de co lec tare selectiva si reciclare cand spatiile verzi au devenit halde de gunoi? De la nesimtire deriva si celelalte probleme municipale: spatiul verde, traficul rutier, santierele de constructii, iar, in ceea ce ma priveste, consider ca estetica urbanistica este o ches tiune care se leaga profund de ecologia Bucurestilor. (Gheorghe Cindrel)

Pentru ca ne pasa de parerile cititorilor nostri, „Green Report” pune la bataie doua pagini de dezbateri. Cei interesati sa-si prezinte sugestiile gasesc temele de discutie propuse de echipa noastra pe www.green-report.ro. Ne puteti scrie pe adresa: Bucuresti, Vasile Lascar nr. 8, ap. 20 sau pe mail, pe adresa redactie@green-report.ro

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri